Інші завдання дивись тут...

КОНТРОЛЬНА РОБОТА З

Варіант І

Завдання 1. Подати число 305 760 у вигляді розрядних доданків.

А 300 000 + 5000 + 70 + 6

Б 305 000 + 760

В 300 000 + 5 000 + 700 + 60

 

Завдання 2. Записати дріб із чисельником 5 та знаменником 8.

А 8/5

Б 5/8

В 1/5 від 8

 

Завдання 3. Довжина відрізка АВ  

А 1 дм 1 см = 11 см

Б 10 см

В 1 дм

 

Завдання 4 Рівняння з розв'язком однаково кольору.

х : 100 = 5 

х • 30 = 150 

х - 5 = 95

100

500

5

 

Завдання 5. Величини в порядку зростання.

2) б5 м        

3) 6 км 5 м

1) 6500 мм

Міркуємо так.

Нагадаємо, що 1 км = 1000 м, 1 м = 100 см = 1000 мм

6500 мм = 6 м 500 мм

 

Завдання 6.  713 : 31 + (197 + 25) • 3 = 689

_713 | 31

 62    23

   93

   93

     0

+197

   25

  222

х222

    3

 666

+666

   23

  689

 

Завдання 7. Із двох міст, відстань між якими 520 км, вирушили одночасно назустріч один одному два поїзди і зустрілися через 4 год. Один поїзд їхав зі швидкістю 60 км/год. З якою швидкістю рухався другий поїзд?

Розв'язання.

1 спосіб.

1) 520 : 4 = (400 + 120) : 4 = 130 (км/год) - швидкість зближення.

2) 130 - 60 = 70 (км/год) - швидкість другого поїзда.

2 спосіб.

1) 60 • 4 = 240 (км) - відстань першого поїзда.

2) 520 - 240 = 280 (км) - відстань другого поїзда.

3) 280 : 4 = 70 (км/год) - швидкість другого поїзда.

Відповідь: другий поїзд рухався зі швидкістю 70 км/год.

 

КОНТРОЛЬНА РОБОТА 3

Варіант 2.

Завдання 1. Подати число 160 016 у вигляді суми розрядних доданків

А 100 000 + 60 000 + 10 + 6

Б 100 000 +100 + 6

В 160 000 + 16

 

Завдання 2. Записати дріб із чисельником 3 та знаменником 7

А 3/7

Б 7/3

В 1/З

 

Завдання 3. Довжина відрізка АВ 

А 4 дм

Б 40 мм = 4 см

В 4 мм

 

Завдання 4. Рівняння з розв'язком однакового кольору.

х • 70 = 490

810 : х = 9

х - 7 = 92 

90

7

99

 

Завдання 5. Величини в порядку спадання.

2) 72 кг

3) 702 г

1) 1 т 20 кг

Міркуємо так.

1 кг = 1000 г

 

Завдання 6. 189 • 13 - (307 - 172) : 5 = 2430

х  189

    13

   567

 189

 2457

_ 307

  172

  135

_135 | 5

 10   27

  35

  35

   0

_2457

    27

 2430

 

  

Завдання 7. Від двох пристаней, відстань між якими 96 км, вирушили одночасно назустріч один одному два теплоходи. Один із них рухався зі швидкістю 26 км/год, другий — 22 км/год. Через скільки годин теплоходи зустрінуться?

Розв'язання.

1) 26 + 22 = 48 (км/год) - швидкість зближення.

2) 96 : 48 = 2 (год) - час зустрічі.

Відповідь: теплоходи зустрінуться через 2 год.

Інші завдання дивись тут...