Інші КОНТРОЛЬНІ РОБОТИ дивись тут...

1. Парасолька й кішка.

2. Блакитна, блакитна-блакитна, яскравою, веселою, мокру.

3.  Парасолька дуже любила свою роботу парасольки. Яким би сильним не був дощ, жодній крапельці не вдавалося впасти на господарку. Парасолька цього не допускала.

4. - Як?! - кішка широко розкрила зелені з жовтими цяточками очі. Кішка мало не задихнулася.

- Та ти що! - кішка витягнула шию, повела хвостом. Вона ледь із себе не вилізла.

5.  «Сіре... Зовсім як ти.» - Сказала парасолька кішці .

«Блакитне воно!.. Як ти.» - Відповіла кішка парасольці.

6. Зовсім оніміла від розгубленості, продовжувала, закашлялася від обурення, зітхнула і спробувала почати спочатку, лагідно заговорила вона, Кішка нахилила голову набік, вона не була впевнена, що пояснила зрозуміло, тож кішка змогла тільки пошепки ойкнути і, задкуючи, піти.

7.  Гуляти під дощем, коли кожен знає, що немає нічого кращого за сонце. Так усе переплутати, особливо сонце із ліхтарями. 

8. Як би ти пояснив парасольці, що таке сонце? Запиши свої міркування (4-5 речень).

     За хмарками не видно сонечка. Я думаю так пояснити парасольці про нього. По-перше, сонце – це величезна куля. Світило дуже далеко, тому виглядає невеликим. По-друге, воно зігріває усе навколо. Його тепло особливо відчутне в літню пору. По-третє, сонце висить над землею не торкаючись її і освітлює усе довкола. По-четверте, світло його дуже яскраве.  Воно набагато сильніше від світла багатьох ліхтарів разом узятих. На нього неможливо дивитись. Очі втомлюються від сліпучого сонячного проміння.

    Надіюсь, парасолька зрозуміє, що сонце відрізняється від ліхтаря.