Дружба – це безцінний скарб

  Про дружбу сказано багато гарних слів. Адже мати справжнього друга бажано усім.

  З ним цікаво, єднають спільні інтереси. Друг розуміє з половини слова, дасть слушну пораду, радо підтримає та допоможе. Йому можна довірити таємницю. Зателефонує або провідає, коли захворієш. Не обмовить перед іншими. Не заздрить, а щиро радіє за твої успіхи. А щоб мати такого друга, треба самому навчитися дружити.

  Недаремно говорять, що дружба – це безцінний скарб.

 

Таємниця справжньої дружби

     Таємниця справжньої дружби в моральності, тому що про неї сміливо можна говорити добрими словами.

     Дружбу супроводжують кращі людські риси. Вона – це доброта, щирість, привітність, підтримка, взаємодопо­мога, вдячність, чесність, відповідальність. Такою є дружба. Наприклад, друг підтримає, порадить, не буде байдужим.

     Отже, як правильно кажуть в народі, що справжній друг – це скарб.

 

Хочу бути хорошим другом

    Я хочу бути хорошим другом.

    Для цього треба до друзів ставитися так, як я хочу, щоб вони ставилися до мене. Старатися допомагати їм , коли в цьому є потреба. Вміти вислухати і дати гарну пораду. Бути уважним, чуйним, чесним. Не обманювати друзів. Читати книги, щоб бути цікавим друзям.

   Такою бачу справжню дружбу.

 

Той лиш друга матиме, хто сам другом буде

    Одне прислів’я говорить, що той лиш друга матиме, хто сам другом буде. І це цілком слушно.

    На жаль, у тебе є прикрі риси характеру, які ти не збираєшся виправляти. Можеш по-секрету поділитися чужою таємницею. Або любиш розказувати тільки про себе. Не зважаєш на чиюсь думку. Просить друг піти на двір погуляти, але гра важливіша. Нещодавно всі провідали хворого однокласника, а в тебе виявилися справи важливіші.  

    Уяви собі, що ти знайшов друга. Він спочатку довго терпить, що ти його підводиш. Але настане такий, час, що справжній друг скаже прямо в лице те, що думає. І його слова будуть про те, якщо хочеш мати друга, то сам ним будь.  

 

Чи вважаю себе справжнім другом. Есе

   Чи вважаю себе справжнім другом?

   Не роздумуючи, можу ствердно сказати, що так. Звичайно, друзів у мене небагато. Але дві найкращі подруги є. Саме з ними ми справжні друзі. А ви не задавали собі такого запитання? Якщо ні, то спробуйте.

   Ми ділимося таємницями і знаємо, що вони на нашому спільному замку. Часто зустрічаємось у дворі після уроків. Залюбки обговорюємо цікаві події, прочитану книжку чи переглянутий фільм. Можемо домашню роботу гуртом виконати, бо ми ще й однокласниці. Про нашу дружбу ще багато можна розповідати.  

   Ну, а про себе я, напевно, не буду говорити. Нехай про мене краще подруги розкажуть. Я ж знаю, що друга матиме той, хто сам другом буде. Тому також залюбки послухаю, чи можна мене вважати справжнім другом.

 

Яким має бути вірний друг?

 

  • Angerow
    ну мені поставили 11 тому що я добавив а у тебе є такий друг?
    26 жовтня 2017 20:16