Світає.

     Сонячне літнє проміння лагідно будить землю. Навколо усе прокидається. Трава вмивається срібною росою.  Знову лунає щебет птахів. Піднімають свої голівки квіти. Повітря наповнюється їхнім ароматом. Розправляють крила метелики.   

     Наступає новий день.

*** 

 

                                                          Осінній ранок.

      Ранок. Усе ще міцно спить. Але з появою перших сонячних промінців наче оживає. 

      На вулиці світає. Усе прокидається зі снів, аби простягнутися до сонця. Аж мені не терпиться чимдуж вибігти на подвір'я. Але що ж це? На вулиці дерева стоять похмуро, немов статуї. Іще мить і мене вже пробирає холод. Це повіяло першим морозом. Мене усю трясе, бо холод сьогодні нестерпний. Хоч вчора ще світило сонце. Погода восени взагалі дуже мінлива. Зима впевнено наступає осені на п'ятки. Сьогодні дуже відчуваються її морозні витівки. 

      Але все ж хочеться залишитися, хоч краєчком ока побачити цю мовчазну красу. Ще мить і вже у повітрі запахне в'янучим листям. 

 

***

      Сьогодні похмурий ранок.

      Небо вкрили темні хмари. Угорі непривітне сіре небо. Не забарився проливний дощ. Він періщив по вулицях, дахах будинків. У такий час не погуляти у дворі.

      Сьогодні був дощовий ранок у моєму селі.

 

***

       Сьогодні був сонячний ранок.

       У такий день гарний настрій. Мене чекала велосипедна прогулянка. З батьками їздили на озеро. Досхочу плескались у теплій воді. Засмагали на сонці. 

       Люблю сонячні дні!

  

Розповідь про сонячний ранок