Моє місто називається Миколаїв. Назва походить від  засновника міста Миколи Тарла. Місто має давню історію та свій герб.

       Воно розкинулось у затишній улоговині поміж горбів. Тому погода часто пагідна та безвітряна. Багато вапнякових порід. Їх добувають у кар’єрах.  Школярі вчаться у двох школах та гімназії. У школі мистецтв нас вчать гарно танцювати, грати на музичних інструментах, любити класичну музику та чарівну пісню. Велика бібліотека часто збирає  читачів. Тому багато розумних і талановитих людей. Окрасою Миколаєва є пам’ятники, сквери, парки, будинок культури, природничий музей та музей Уляни Кравченко.            

        Я дуже люблю своє рідне місто. Тут моя оселя та коріння.

-------------------------------------------------

       Я живу у Львові. Моє місто дуже гарне і старовинне. Тут є багато архітектурних пам’яток, а також театри, музеї і картинна галерея. Окрасою міста є сквери і парки відпочинку. Улітку повітря освіжають фонтани. Львів є туристичним центром, тому сюди приїжджають гості звідусіль. 

       Я дуже люблю своє рідне місто.

 -------------------------------------------------

Львів – моє рідне місто

      Місто Львів є рідним для мене, бо тут народилась і навчаюсь. 

      Це чудове місто вражає своєю красою, його закономірно називають другою столицею. Перлиною міста вважається Стрийський парк, що в будь-яку пору причаровує своєю неповторністю. Львів – це місто зі захоплюючою архітектурою та цікавими музеями. У центрі розташований Оперний театр імені Соломії Крушельницької, одна з найгарніших серед подібних споруд у світі. Там відбуваються цікаві постановки відомих акторів. Також можна відвідати захоплюючий музей архітектури, природознавства,  "Арсенал" та інші. Гуляючи по місту,  привертають увагу пам’ятники багатьох відомих людей таких, як Тарас Шевченко, Данило Галицький, Іван Федоров, Михайло Грушевський та інші.

        У Львові постійно відбувається захоплюючі заходи, бо мешканці зберігають та примножують його традиції. Один раз ви смакуєте смачні  страви на конкурсі «Львівська пательня», Святі шоколаду або ж Фестивалі cиру та вина, згодом берете участь у багатолюдній святковій ході під час одного з багатьох релігійних свят. 

      Місто має стародавню історію. Побудоване багато років тому князем Данилом Галицьким та назване на честь сина Лева. Другою назвою  є «місто лева».

       Для мене Львів особливо чарівний у зимову пору року, коли на проспекті Свободи навпроти Оперного театру ставлять найбільшу ялинку, а дерева прикрашають електричними гірляндами.  Ввечері  зачарують погляд  блискучі різнокольорові барви на фоні білосніжного покривала. 

      Я пишаюся тим, що живу в такому прекрасному місті.

--------------------------------------------

    Переяслав-Хмельницький є моїм рідним містом. Має давню історію від 907 року, коли вперше згадується в історичних джерелах. Вважають, що перша назва походить від чоловічого імені Переяслав. У давнину було столицею Переяславського князівства, тепер є одним з великих міст Київської області. Друга частина назви була присвоєна на честь заслуг Богдана Хмельницького.

    Місто має свій герб та прапор.

    Переяслав-Хмельницький розкинувся на березі річок Трубіж і Альта. У місті знаходиться багато цікавих пам'ятних місць: музей Трипільської культури, музей кобзарства, меморіальний музей Григорія Сковороди, Успенська церква, Вознесенський монастир, церква святого Михаїла та інші. Його ще називають містом-музеєм, адже він налічує їх аж 30. Національний історико-етнографічний заповідник «Переяслав» залюбки може відвідати кожен гість мого гостинного краю.   

    Тут живе моя родина, мої друзі, однокласники. Я люблю своє місто.  

      

Текст-розповідь про населений пункт

Чи хотілося б тобі побувати в такому місті, як Вилкове

Про Одесу

Діалог про що дізналися з тексту про Львів

   

  • Diana Кет
    А напишіть про містечко Переяслав-Хмельницький! ----- Написали. Якщо маєте, що доповнити про своє місто, допишіть в коментарі
    11 квітня 2018 14:39