Мені найбільше подобається золота осінь. 

   По-перше, ця пора задаровує мене щедрим урожаєм з нашого садка. По-друге, вона не може не зачарувати своїми багряними барвами. По-третє, я залюбки з татом їду в ліс по гриби. Саме о цій порі після осіннього дощу вони ростуть густо-густо. По-четверте, після літніх канікул знову зустрічаюся з усіма своїми однокласниками.

  Ось чому мені подобається осінь.

 

*** 

   Найбільше мені подобається літо. 

   По-перше, о цій порі тепло. Не треба одягати куртку та шапку. По-друге, це пора тривалих канікул. Можна відпочити та набратися сил. По-третє, плавати в озері – моє улюблене заняття. По-четверте, о цій порі можна геть забути про застуду. А плавання загартовує мій організм до зими.

  Саме тому мені подобається літо.

 

*** 

   Мені найбільше подобається зима. 

   По-перше, це час різдвяних свят. З  друзями  колядуємо вертепом серед дорогої родини, сусідів, знайомих. По-друге, саме в цю пору можна швидко мчати з гірки на санчатах, покидатися сніжками. По-третє, у дворі з друзями ліпимо велику снігову бабу. Вона стає дивовижною прикрасою нашого подвір'я. 

  Ось тому мені найбільше подобається зима.

 

*** 

  Найбільше мені подобається весна. 

  По-перше, чорну сонну землю починають звеселяти острівці кольорових примулок. По-друге, дзвінко співають пташки, зустрічаючи весну. По-третє, навкруги усе зеленіє. По-четверте, наступають сонячні дні. Не треба одягати теплі зимові шапки та куртки. По-п'яте, знову можна залюбки кататися на своєму велосипеді.

  Ось тому мені подобається весна.

 

***

    Кожна пора року прекрасна по-своєму.

    Дійсно, так. Але я найбільше люблю весну. По-перше, навесні пробуджується природа, кольоровими барвами цвітуть квіти, дзвінкоголосо щось собі щебечуть птахи. І серед такого різнобарв’я та різноголосся самому стає ще радісніше. По-друге, бачиш, як домашня кішка гріється під сонечком, і самому стає тепліше. По-третє, нарешті можна з друзями кататися на велосипеді, у дворі поганяти м’яча. По-четверте, не можу не згадати Великодніх свят, які ми відзначаємо навесні. А ще свій день народження, який припадає на весняний місяць.

    Отже, особисто для мене весна – це найкраща пора року.

 

Чим мені подобається осінь? Текст-міркування

Чи подобається тобі весна? Чим саме?

Чим тобі подобається зима?

Чим тобі подобається літо?  

 

  • Амалия
    отлично мне понравилось спасибо
    12 листопада 2017 16:42
  • Олексій
    Дякую, ви мені дуже допомогли
    25 січня 2018 16:47