АВТОМОБІЛЬ

   Я часто пересуваюся автомобілем.

  Зручно вмощують на задньому сидінні татової машини. Через велике бокове вікно спостерігаю за будинками, деревами, іншими автомобілями, що швидко зникають з поля зору. 

   Автомобіль дуже зручний вид транспорту. Він вчасно доставляє мене до місця призначення.

 

ТРАМВАЙ

    Я проживаю у великому місці. Тому часто  з батьками користуюся міським транспортом.

    Мені подобається їхати у трамваї. Він просторий зі зручними сидіннями. Назви зупинок оголошуються українською і англійською мовами. Це мені подобається. Компостувати наші талони – моя улюблена справа. Компостер, мов маленький крокодил, затискує між своїми зубцями блискучі папірці. 

    Цей вид транспорту досить популярний у нашому місті. 

 

ЕЛЕКТРОПОТЯГ

    Я живу поблизу великого міста. У вихідний день з батьками часто їдемо до обласного центру. 

   Електропотяг швидко доставляє нас до приміського вокзалу. Мені подобається спостерігати за природою, що швидко зникає за широким вікном. У вагоні завжди людно. Можна зустріти старих знайомих та познайомитися з новими людьми. Машиніст повідомляє назву кожної станції та час зупинки. Також нагадує з якої сторони відкриватимуть двері. 

   По приїзді електропотягу щасливі пасажири, мов мурашки, виходять на перон. 

 

ПОТЯГ

   Нещодавно я з татом повертався потягом додому.

   Батько взяв білет у плацкартний вагон. Я вперше їхав потягом. Тому ця поїздка стала для мене дуже захоплюючою. Спочатку мій слух напружено ловив монотонний стукіт коліс. Згодом я вже не звертав на нього ніякої уваги. За вікном швидко пропливали дерева, будинки, люди. Незабаром почало сутеніти. У вагоні слабке мерехтіння лампи спочатку заважало заснути. Згодом мене зморив такий потрібний сон.

  На ранок ми були вже вдома.

 

МЕТРО

   Нещодавно я з мамою був у метро. Ескалатор довіз нас до платформи. 

   У метро панує строгий розклад поїздів. Таблички з написами підказують пасажирам шлях. Диктор у вагоні нагадує назви зупинок. 

  Підземний зустрічний транспорт рухається по іншій колії. Тому поїзди з пасажирами  мчать дуже швидко.

   Метро – це швидкий і дуже зручний вид транспорту. 

 

МЕТРО

    Метро – це зручний вид транспорту у великих містах.

    Він розміщений під землею. Транспортом метро є потяги. Їхні вагони рухаються по рейках під землею у проритих тунелях. Слідують потяги згідно графіку.

   За допомогою метро швидко можна добратися до потрібної станції. Проте мені ще не доводилося користуватися цим видом транспорту.