Прийшла довгоочікувана весна.

    Ось і березень. Ранки ще холодні, проте вдень тепла сонячна посмішка пробуджує природу. Дзюркотить вдень прозорими струмками талий сніг, напуває життєдайною водицею землю. З-під землі пробиваються перші весняні квіти підсніжники і проліски. Веселіше цвірінькають осілі птахи. Бубнявіють бруньки на деревах. Хвалиться своїми сережками береза. Ділиться з людьми своїм поживним березовим соком. Милує око своїми котиками верба. Подекуди уже випустила своє молоденьке світло-зелене листя.

   Уже квітень стоїть на порозі. Не памороззю почорнілу землю, а крапельками свіжої роси вкриває ранок молоду траву. Доцвітають первоцвіти. У заквітчані хустини одягнулись багато дерев. З теплих країв повернулись перелітні птахи. Багато тварин готуються до виведення потомства. Сонце з кожнем днем піднімається все вище, дні стають теплішими та довшими. Милують очі нарциси, тюльпани. 

   Травень по-весняному теплий місяць. Природа щебече, метушиться, чекає приходу літа.  

 

***

 

   Дні стають теплішими та довшими. Веселими струмками тече талий сніг. Бубнявіють бруньки на деревах, згодом розпуститься молоде листя. Зеленіє молоденька травичка. На галявинах милують око чудові первоцвіти. Повертаються з теплих країв перелітні птахи. Усе довкола наповнюється веселим співом. У лісі прокинулись  від зимового сну та метушаться його мешканці. Виходять зі своїх схованок. 

   Усе радіє приходу весняного тепла.

 

Дні стають довшими, а ночі коротшими.

Сонце піднімається вище над горизонтом (тепло)

Розтає сніг, скресає крига, повені.

На листопадних деревах з’являються зелені листочки

Повертаються перелітні птахи.

Літають бджоли, джмелі, метелики та інші комахи.

Розквітають першоцвіти.

Прокидаються звірі зі зимової сплячки, виходять зі схованок.

Відлітають на північ синиці, снігурі.

Тече сік у беріз.

 

Весна. Текст за поданим початком 

Розповідь на тему «Весняний сад»

Веснонька