Читати книги корисно. 

   По-перше, з книг я дізнаюсь інформацію. По-друге, у книгах є багато порад. По-третє, вони дають можливість з користю проводити вільний час. Сприяють формуванню образного мислення, допомагають писати твори на уроках читання. Читачі завжди є цікавими співрозмовниками.  

   Отже, книги читати корисно і дітям, і дорослим.

 

***

 

     Звичайно, що я люблю читати книжки.

     З них я дізнаюсь багато цікавого. Книжки спонукають мене до роздумів. Навчають аналізувати події та роботи свої висновки. Ось чому не маю труднощів при написанні творів. Є гарною співрозмовницею, бо завжди можу щось цікаве розповісти. Маю багато друзів.

     Переконана, що книжка робить моє життя цікавішим.

 

***

 

     Я дуже люблю читати книжки.

    По-перше, з них завжди  дізнаюся про щось нове для мене. По-друге, читаю, щоб потім своїми думками про прочитане поділитися з друзями. По-третє, батькам завжди вдається зацікавити мене дитячою книжкою, якою поповнюється моя домашня бібліотека. По-четверте, мені ніколи нудьгувати, вільний час використовую з користю для себе.

    Мамина порада читати книги, щоб навчитися гарно писати твори, допомагає мені.

 

***

 

      Я люблю читати книжки. Читання - це гарна традиція нашої сім'ї.

     У нас є велика домашня бібліотека, там безліч дитячих книг. З них я дізнаюся багато цікавого. На день народження завжди отримую цікавий примірник. Батьки уважно слухають мої розповіді про прочитане. Багато нового я можу розповісти друзям. Мені ніколи не нудно, адже читання книг є досить цікавим для мене заняттям. 

     Ось чому я люблю читати книжки і раджу це роботи іншим.

 

***

 

      Я люблю читати книжки, адже читання – це гарна традиція нашої сім'ї.

      По-перше, у нас велика домашня бібліотека, там безліч дитячих книг. Багато цікавого я дізнаюсь з них. По-друге, на день народження для мене завжди гарним подарунком є цікавий примірник. По-третє, батьки уважно слухають мої розповіді про прочитане. Багато нового я можу розповісти друзям. По-четверте, читання книжок для мене стало досить цікавим заняттям. Навіть комп'ютерні ігри з часом надоїдають, а цікаві пригодницькі книжки захоплюють.

      Ось тому я люблю читати книжки й на дозвіллі надаю перевагу їм.

 

   Ми маленькі читачі — дум розумних збирачі

    Уже віддавна люди бачили велике значення книжок для людини. 

    Про них складено багато прислів’їв та приказок. Свої вислови книжці присвячують видатні люди. Як тільки не називають її – джерелом знань, скарбницею, ключем, другом, порадницею. 

    Читання книжок додає знань, вчить жити, повідає про родовід, розкриває таємниці природи, тренує пам'ять, збагачує літературною спадщиною. 

     У книжках закарбована мудрість і знання поколінь. Їх безліч. Звичайно, що не можна перечитати все на світі. Проте кожна прочитана книжка додає людині певні розумні думки. 

 

Есе «Чому я читаю книжки»

      Я читаю книги, тому що мені подобається бачити, як «росте» моя книжкова полиця.

      Кожна нова історія, закарбована на папері і загорнута у яскраву палітурку, примножує мою колекцію завзятого читача. Читача.. яким я, втім, стала, бо не раз чула від батьків та інших дорослих, що читати книги – це не тільки збагачувати книжкові полиці... Це також заповнювати простір у своїй голові!

     Тому слід, напевно, почати це есе спочатку... Я люблю читати книги, тому що мені подобається знати, що я стаю розумнішою.

Чого я навчилась завдяки книгам?