Загрузка...

ВАРІАНТ 1

1. Перепиши числа, записуючи до кожного з них попереднє й на­ступне числа. 60 000, 5009.

59 999, 60 000, 61 000

5008 5009, 5010

2. Розв’яжи задачу.

З однієї ділянки зібрали 9 мішків картоплі, а з другої 4 такі самі мішки. З другої ділянки зібрали на 250 кг менше, ніж  першої. Скільки кілограмів картоплі зібрали з кожної ділянки?

Розвязання.

9 – 4 = 5 (м) - на стільки більше мішків зібрали з першої ділянки.

250 : 5 = 50 (кг) - картоплі було в 1 мішку.

9 • 50 = 450 (кг) - картоплі зібрали з першої ділянки.

4 • 50 = 200 (кг) - картоплі зібрали з другої ділянки.

Відповідь: 450 кг та 200 кг

3. Запиши вираз і знайди його значення. До частки чисел 4050 і 5 додати добуток чисел 18 і 5.

4050 : 5 + 18 • 5 = 810 + 90 = 900

4. Виконай обчислення. (1дм = 10см, 1км = 1000м)

4дм 6см : 23см = 46см : 23см = 2

9км 105м : 5 = 9 105м : 5 = 1 821м = 1 км 821 м

5. Розв’яжи задачу.

Знайди площу прямокутника, ширина якого 8 дм, що складає 1/3 його довжини.

Розвязання.

Якщо ширина прямокутника 8 дм, що складає 1/3 довжини, тоді довжина більша і становить

8 • 3 : 1 = 24 (дм) - довжина прямокутника.

8 • 24 = 192 (дм2) - площа прямокутника.

Відповідь: 192 дм2

6. Розв’яжи рівняння.

(7998 – 939 ): х = 13

7059 : х = 13

х = 7059 : 13

х = 543

(7998 – 939) : 543 = 7059 : 543 = 13

 

ВАРІАНТ 2

1. Перепиши числа, записуючи до кожного з них попереднє й на­ступне числа 79 999, 90 000.

79 998,  79 999,  80 000

89 999,  90 000,  90 001

2. Розв’яжи задачу.

Два автомобілі їхали з однаковою швидкістю. Перший був у дорозі 8 годин, а другий — 3 години. Перший проїхав на 320 км більше, ніж другий. Скільки кілометрів проїхав кож­ний автомобіль?

Розвязання.

8 – 3 = 5 (год) - на стільки більше годин був у дорозі перший автомобіль.

320 : 5 = 64 (км) - проїхали за 1 год.

8 • 64 = 512 (км) - проїхав перший автомобіль.

3 • 64 = 192 (км) - проїхав другий автомобіль.

Відповідь: 512 км та 192 км

3. Запиши вираз і знайди його значення. До добутку чисел 35 і 50 додати частку чисел 270 і 9.

35 • 50 + 270 : 9 = 1750 + 30 = 1780

4. Виконай обчислення (1ц = 100 кг, 1км = 1000м).

6 ц 34 кг : 2 = 634 кг : 2 = 317 кг = 3ц 17кг

2км 925 м : 75м  = 2925м : 75м = 39

5. Розв’яжи задачу.

Знайди площу прямокутника, довжина якого 32 дм, а ширина складає 1/4 від довжини.

Розвязання.

Якщо довжина прямокутника 32дм, а ширина складає 1/4 довжини, тоді ширина становить

32 : 4 • 1 = 8 (дм) - ширина прямокутника.

32 • 8 = 256 (дм2) - площа прямокутника.

Відповідь: 256 дм2

6. Розв’яжи рівняння.

Х : (6784-5868) = 14

Х : 916 = 14

Х = 14 • 916

Х = 12824

12824 : (6784 – 5868) = 12824 : 916 = 14

 

   

Загрузка...

  • аліна
    супер помощ
    8 березня 2015 18:36
  • миша
    am не мае шо писать опше я знаю сам
    26 квітня 2015 15:33
  • Дмитрий
    Спасибо очень помогло,
    24 травня 2015 19:30