...

Варіант 1

Два велосипедисти їхали назустріч один одному. Перший зі швидкістю  300 м/хв., другий – 250 м/хв. Яка відстань була між велосипедистами спочатку, якщо вони зустрілись через 4 хвилини?

Розвязання:

1 спосіб.

300 + 250 = 550 (м/хв) - проїхали метрів два велосипедисти разом за 1 хвилину.

550 • 4 = 2200 (м) - проїхали метрів за 4 хвилини, тобто уся відстань між велосипедистами спочатку.

2 спосіб.

300 • 4 = 1200 (м) - проїхав відстань перший велосипедист.

250 • 4 = 1000 (м) - проїхав відстань другий велосипедист.

1200 + 1000 = 2200 (м) - відстань між велосипедистами спочатку.

Відповідь: 2200 метрів.

7. Знайди значення виразу. Обчислення запиши окремими діями.

184 • 49 + (13 028 - 26 265 : 85) = 21735  

184 • 49 = 9016

26 265 : 85 = 309

13 028 - 309 = 12719

9016 + 12719 = 21735

8. Розв'яжи задачу з поясненням.

Підлогу кімнати прямокутної форми треба покрити лінолеумом. Периметр кімнати 26 м, довжина - 8 м. Скільки грошей треба витратити на лінолеум для кім­нати, якщо його ціна 84 грн за 1 м2?

Розвязання:

Оскільки формула периметра Р = 2 • (a +b), де а - ширина прямокутника, b - довжина прямокутника, тоді сума довжини та ширини прямокутника дорівнює половині периметра, тобто  a + b = Р : 2. Звідси знаходимо ширину а = Р : 2 - b.

26 : 2 – 8 = 5 (м) - ширина прямокутної кімнати.

Оскільки формула площі прямокутника S = a • b , де а - ширина прямокутника, b - довжина прямокутника, тоді 

8 • 5 = 40 (м2) - площа прямокутної кімнати.

84 • 40 = 3360 (грн.) - треба витратити грошей на лінолеум для кімнати.

Відповідь: 3360 грн. 

 

Варіант 2

Два лижники їхали назустріч один одному. Перший зі швидкістю  200 м/хв., другий – 150 м/хв. Яка відстань була між лижниками спочатку, якщо вони зустрілись через 4 хвилини?

Розвязання:

1 спосіб.

200 + 150 = 350 (м/хв) - проїхали відстань два лижники разом за 1 хвилину.

350 • 4 = 1400 (м) - проїхали відстань за 4 хвилини, тобто уся відстань між лижниками спочатку.

2 спосіб.

200 • 4 = 800 (м) - проїхав відстань перший лижник.

150 • 4 = 600 (м) - проїхав відстань другий лижник.

800 + 600 = 1400 (м) - відстань між лижниками спочатку.

Відповідь: 1400 метрів.

7. Знайди значення виразу. Обчислення запиши окремими діями.

837 • 27 + (9005 - 31 824 : 78) = 31196     

837 • 27 = 22599

31 824 : 78 = 408

9005 – 408 = 8597

22599 + 8597 = 31196

8. Розв'яжи задачу з поясненням.

У магазині вітрину прямокутної форми по периме­тру прикрасили ліхтариками. Площа вітрини 28 м2, ви­сота - 4 м. Скільки використали ліхтариків, якщо на кожному метрі їх було по 15 штук?

Розвязання:

Оскільки формула площі прямокутника S = a • b , де а - ширина прямокутника, b - довжина прямокутника, тоді ширина a=S:b

28 : 4 = 7 (м) - ширина прямокутної вітрини.

Оскільки формула периметра Р = (a +b) • 2де а - ширина прямокутника, b - довжина прямокутника, тоді

(7 + 4) • 2 = 22 (м) - периметр прямокутної вітрини.

15 • 22 = 330 (шт.) - використали ліхтариків, щоб прикрасити вітрину.

Відповідь: 330 штук.

     

 

   

  

...

  • Діана
    Дякую я розв`язала домашню роботу з ДПА
    Дякую ! smile
    1 березня 2015 18:45
  • Віка
    просто клас
    15 березня 2015 16:21
  • ната
    спасибочки очень помогли
    16 березня 2015 17:59
  • олег
    дякую дуже допомогли winked
    13 квітня 2015 16:41
  • manro
    thank you! i am smile!
    21 квітня 2015 15:21
  • Вадим
    Класний сайт!
    27 квітня 2015 16:08
  • аліна
    я дуже вам дякую ви мені дуже допомогли!!!
    прьікольний сайт winked winked winked love fellow lol
    13 травня 2015 16:29
  • вася
    дуже допомогло бо дпа такой діло осталося написати математику
    16 травня 2015 19:48
  • Ніколь
    Гарно зробила це ДПА і вважаю що сайт дуже допомагає
    Завтра зроблю останній екзамен і все
    P.S.Дякую тим хто зробив цей сайт wink
    17 травня 2015 11:28
  • Артем
    Дякую вам, мені ще залишалося математика
    18 травня 2015 18:02
  • Люба
    Дякую !клас
    18 травня 2015 20:06
  • 1
    я дуже вам дякую ви мені дуже допомогли
    18 травня 2015 21:38