Інші завдання дивись тут...

Універсальні пристрої використовують для роботи з повідомленнями різних типів. 

Комп'ютер (ПК) — стаціонарний персональний комп’ютер, який використовують для роботи вдома та в офісі.

Ноутбук — переносний (портативний) персональний комп’ютер, зручний для людей, які часто працюють у різних місцях, має невелику вагу і розміри, акумуляторну батерею, тому можна бути далеко від розетки.

Нетбук — різновид переносних комп'ютерів, основне призначення яких - робота в комп'ютерній мережі Інтернет, має прості додатки.

Планшет — плаский переносний комп'ютер, у якому екран реагує на дотик, і в такий спосіб людина керує комп'ютером (без клавіатури), дозволяє користуватися Інтернетом, дивитися фільми, слухати музику та інші додатки, що не потребують великої потужності.

Кишеньковий комп'ютер (КПК) — комп'ютер малих розмірів, який зручно носити із собою, інформація вводиться за допомогою сенсорного екрана (дотиком до екрана або пальцем) або спеціальною паличкою (називається стілус), у нього  як у щоденник, можна записувати домашні завдання, цікаві шкільні заходи, мамині доручення, проводити обчислення, використовувати для читання електронних підручників, слухання музики, перегляду кінофільмів

Смартфон — комп’ютер й телефон. 

 

Пристрої для роботи з повідомленнями певних типів.

Телеграф — пристрій для передавання звукових повідомлень.

Телефон — пристрій для передавання голосових повідомлень.

Модем — пристрій для передавання повідомлень з одного комп'ютера на інший.

Факс — пристрій для передавання текстових та графічних повідомлень.

Мобільний телефон — пристрій для передавання голосових та графічних повідомлень.

GPS-навігатор – це пристрій, що передає повідомлення про місце знаходження машини чи людини, допомагає визначити відстань до певного місця, обрати мандрівникам правильний маршрут автомобільної подорожі. 

Диктофон — пристрій для створення та зберігання звукових повідомлень, за його допомогою журналісти беруть інтерв'ю, студенти записують лекції (отримує звукові повідомлення; зберігає отримані відомості; передає повідомлення у вигляді звуків, що були збережені).

Телевізор — пристрій для отримання та передавання голосових та графічних повідомлень.

Інтернет - це комп'ютери, що з'єднані різними способами і мають змогу обмінюватися повідомленнями. Здійснює всі інформаційні процеси.

Калькулятор — пристрій для роботи з числовими повідомленнями (отримує повідомлення шляхом вводу чисел та арифметичних дій; опрацьовує отримані відомості; передає повідомлення у вигляді результату обчислень).

Фотокамера — пристрій для створення, зберігання та відтворення графічних повідомлень (отримує графічне повідомлення; зберігає отримані відомості; передає повідомлення).

Плеєр — пристрій для зберігання та відтворення звукових повідомлень.

Електронна книжка — пристрій для зберігання та відтворення текстових та графічних повідомлень (першу електронну книжку створили в 1971 році).

Мікрокомп'ютери – пристрої з мікрокомп'ютерами вбудовують у годинник, мобільний телефон і навіть одяг, вони використовуються, наприклад, у медицині під час дослідження здоров'я людей.

Ігрова приставка - пристрій для керування грою, не має власного екрану, "приставляється" до иелевізора. Сучасними моделями можна пограти, подивитися фільм, вийти в Інтернет, послухати музику.

 

Цікаво. Листи та SMS-повідомлення часто прикрашають смайликами, щоб легко показати, радісно тобі чи сумно. 19 вересня Смайлик святкує свій День народження. Зараз створені ручки, за допомогою яких можна відправити електронне або SMS-повідомлення, потрібно лише написати текст на папері та зазначити одержувача.

Інші завдання дивись тут...