Інші правила дивись тут...

Задача.

У трьох кошиках лежить 70 кг яблук. У першому й другому — 50 кг яблук, у другому й третьому — 55 кг. Скільки кілограмів яблук лежить у кожному кошику?

Короткий запис

І і ІІ кошик — 50 кг

ІІ і ІІІ кошик — 55 кг

Всього — 70 кг

Розв’язання

1 спосіб

1) 70 – 50 = 20 (кг) – яблук у ІІІ кошику.

2) 70 – 55 = 15 (кг) – яблук у І кошику.

3) 55 – 20 = 35 (кг) – яблук у ІІ кошику.

2 спосіб

1) 70 – 50 = 20 (кг) – яблук у ІІІ кошику.

2) 70 – 55 = 15 (кг) – яблук у І кошику.

3) 50 – 15 = 35 (кг) – яблук у ІІ кошику.

3 спосіб

1) 70 – 55 = 15 (кг) – яблук у І кошику.

2) 50 – 15 = 35 (кг) – яблук у ІІ кошику.

3) 55 – 35 = 20 (кг) – яблук у ІІІ кошику.

4 спосіб

1) 70 – 50 = 20 (кг) – яблук у ІІІ кошику.

2) 55 – 20 = 35 (кг) – яблук у ІІ кошику.

3) 50 – 35 = 15 (кг) – яблук у І кошику.

5 спосіб

1) (50 + 55) – 70 = 35 (кг) – яблук у ІІ кошику.

2) 50 – 35 = 15 (кг) – яблук у І кошику.

3) 55 – 35 = 20 (кг) – яблук у ІІІ кошику.

Відповідь: у першому кошику 15 кілограмів яблук, у другому – 35 кілограмів, у третьому – 20 кілограмів.

Інші правила дивись тут...