Не можна уявити України без Карпат (Р.в.). 

  Велика гірська система розкинулась на заході країни. Найвищою вершиною в Українських Карпатах (М.в.) є гора Говерла. До неї можна дістатися на підйомнику. Унизу бурхливі гірські річки пронизують Карпати (З.в.). Вони вузькі та неглибокі, проте часто з порогами. До озера Синевир - перлини Карпат (Р.в.) - ведуть зелені стежки. На схилах Карпат (Р.в.) розкинулися гладкі полонини. Там пасуться численні отари овець. Рослинний і тваринний світ у Карпатах (М.в.) багатий та різноманітний. Високо у горах росте славнозвісний едельвейс. Цілющі джерела пробивають землю Карпат (Р.в.). Тому в санаторіях і на відпочинкових базах завжди людно. Серцем Карпат (Р.в.) є чудове місто Яремче. 

   Чудовим Карпатам (Д.в.) поети присвячують свої вірші. Туристи прїжджають помилуватися Карпатами (Ор.в.) та чудово відпочити.  

 

-------------------------------------------------------------------------

    Я хочу описати гірську систему, що розкинулась на заході України. Звуть її Українськими Карпатами (Ор.в.).

  Саме Карпатам (Д.в.) властиве гармонійне поєднання високих гір з мальовничими полонинами. Вершини Карпат (Р.в.) вкриті білими шапками. Тут серед холоду ховається в затишних невеликих ущелинах витривалий едельвейс. У Карпатах (М.в.) багато схилів, вкритих листяними та хвойними  деревами. Гора Говерла - найвища точка Українських Карпат (Р.в.). А поряд на нижчих схилах простягаються гладкі полонини. На зелених острівцях Карпат (Р.в.) пасуться численні отари овець. У глибокому серці гір розкинулось блакитне озеро. Синевир вважається  перлиною Карпат (Р.в.). Воно таке чисте, що там водиться форель. Спокійні та стрімкі річкові потоки пронизують Карпати (Зн.в.). Їхні бурхливі гірські пороги люблять долати спортсмени. Цілющі джерела кличуть численних гостей у Карпати (М.в.).          У цьому краї живуть гуцули. Вони пишаються рідними Карпатами (Ор.в.).     

 

------------------------------------------------------------------------- 

     Хочу описати гірську систему на заході України, яку звуть Українськими Карпатами (Ор.в.).

    Карпатам (Д.в.) властиве поєднання високих гір з мальовничими полонинами. На вершинах Карпат (Р.в.) серед снігових джунглів  ховається в ущелинах едельвейс. У Карпатах (М.в.) багато схилів, вкритих листяними та хвойними лісовими  хащами. Гора Говерла є  найвищою точкою Українських Карпат (Р.в.). На зелених острівцях Карпат (Р.в.) пасуться численні отари овець. У глибокому серці гір розкинулось блакитне озеро Синевир. Його ще називають перлиною Карпат (Р.в.). Озеро таке чисте, що там водиться форель. Переважно стрімкі річкові потоки пронизують Карпати (Зн.в.). Їхні бурхливі гірські пороги завдали прикрощів не одному спортсменові. Цілющі джерела кличуть численних гостей у Карпати (М.в.), надра яких багаті на корисні копалини. 

       У цьому краї живуть гуцули. Вони сповнені гордощів за рідні Карпати (Зн.в.). Двері їхніх домівок завжди відкриті для щирих гостей.   

      

  • Саша Хоменко
    клас
    те що треба
    5 травня 2016 17:12
  • Вікторія
    Дякую!! Дуже допомогли!))
    29 листопада 2016 22:41
  • влад
    то що треба!
    22 жовтня 2017 10:29
  • ...
    Дякую, але можна добавити ще іменники, що мають форму тільки множини ----- Добавили третій текст, виділили жирним шрифтом іменники, що мають форму тільки множини.
    20 грудня 2021 16:04

  • Пасіба
    26 січня 2022 18:51