Недостовірна інформація

Спростування

У травні 2019 року в соцмережах користувачі постили  короткий відеоролик зі спікером Палати представників Конгресу США від Демократичної партії Ненсі Пелосі, на якому в неї, як видається, заплітається язик, тому були різні припущення такого вигляду.

Насправді виявилося, нічого з переліченого. З умислом сповільнене відео зі зміненим тембром голосу спотворило голос і рухи Пелосі.

У соцмережах користувачі поширювали інформацію виконувачки міністра охорони здоров’я  про шкоду і  заборону вживання цитрусових.

Насправді виявилось, що деякі препарати взаємодіють з речовинами цих продуктів, а то була порада медика при прийомі таких ліків утриматися від вживання цитрусових.

Підгодовуйте хлібом качок та лебедів узимку.

Насправді орнітологи на радять підгодовувати їх, щоб пернаті не позбулися інстинктів самотужки  добувати поживу, а хліб шкідливий для них.

У мережі поширюють інформацію про негативний вплив фтору, що міститься в зубних пастах та питній воді, на здоров’я людини.

Наразі є підтвердженою користь фторидів для профілактики карієсу, вони можуть зменшувати кількість зубного нальоту, кровотечу, набряк ясен при легкій формі захворювання ясен та збільшувати щільність кісток і тим самим зміцнювати їх. Звичайно, що передозування буде шкодити.

     

Чи любиш ти читати дитячі періодичні видання (газети, журнали), чому та які з них тобі особливо подобаються…

Знайди сенсаційну новину в Інтернеті та досліди, чи правдивою є ця подія