БУКТРЕЙЛЕР на книгу Ніни Бічуя "Шпага Славка Беркути" (за анотацією Наталії Дев'ятко) 

Автор книги Ніна Бічуя Леонідівна (нар. 24 серпня 1937 року в м. Києві) - український прозаїк, автор багатьох творів для дітей.

Повість «Шпага Славка Беркути» була написана у 1968 році. У 2010 році перевидана львівським "Видавництвом старого лева". 

***

Твір про дружбу, різні почуття, мужність та випробування.

***

Головних героїв четверо  – Славко Беркута, Юлько Ващук, Ліля Теслюк і Стефко Вус. Усі вони дуже різні. 

ЮЛЬКО ВАЩУК. Брак спілкування та розуміння з боку родини робить дуже розумного і талановитого художника і відмінника неймовірно самотнім, жорстоким, невпевненим, заздрісним та підлим. 

 

СЛАВКО БЕРКУТ. Борець, котрий має глибокий внутрішній стрижень, сміливий, добрий, щирий з неабиякою  силою волі, щоб перемогти хворобу. Бойові мистецтва позитивно  вплинули на світоглядну філософію хлопця. 

ЛІЛЯ ТЕСЛЮК. Успішна, розумна, талановита особистість, любить бути в центрі уваги, що часто стає перепоною та непорозумінням між однокласниками. Зйомки у кіно, часте перебування на телебаченні,  виступи на великій сцені балериною, чудове володіння англійською мовою - цікавий досвід, яким наповнене її життя. Водночас Ліля має добре серце, досить щира та проста, може допомогти іншому. 

 

СТЕФКО ВУС. Не має справжніх друзів, його виховує вулиця, поступово підштовхуючи до злочинного життя . Хлопцеві не пощастило, бо його батько випиває. Зі смертю бабусі закінчилося щасливе життя. 

 

***

Назва твору дуже символічна, як двобій на шпагах тренованого Славка та неспортивного Юлька. Цей двобій – втілення величезного непорозуміння між людьми. Як зброя може захистити або вбити, слово теж може зцілити та підтримати або зганьбити та  знищити. Саме людині вирішувати, як чинити, а тоді відповідати за свої вчинки перед собою й світом.

***

У творі тонко передана атмосфера чудового старовинного міста Львова. Повість починається і закінчується снігопадом - символічною сторінкою, де кожен з нас пише своє непросте життя. І яким воно буде, чи не найбільше залежить від нас самих...

Слайд 1

Слайд 2

Слайд 3

Слайд 4

Слайд 5

Слайд 6

Слайд 7

Слайд 8

Слайд 9

Слайд 10

Слайд 11

Слайд 12

 

ЗАВАНТАЖИТИ/СКАЧАТИ (Скачать) презентацію-буктрейлер на книгу Ніни Бічуя "Шпага Славка Беркути"