Я думаю, що потрібно навчився читати швидко.

    Коли володієш швидкістю читання, не доводиться прикладати багато зусиль на ознайомлення з будь-якою літературою. Оскільки різні книжки потребують свого прочитання, достатньо легко примінити відповідний спосіб: швидкий для казок, повільний для підручників, вибірковий для пізнавальної літератури.

    Уміння швидкого читання зацікавлює не бути байдужим до книжок.

 

***

 

     Я люблю читати художню літературу.

     Тому найбільше мені сподобався спосіб читання казок. Він хоч і нетерплячий, але  вдумливий та емоційний. Я не з тих читачів, котрі одразу підглядають на останні сторінки. Тому кожний вільний час використовую на читання, щоби з нетерпінням дочитати до кінця. Тільки потім беруся за іншу книжку.

      Часто з друзями обговорюємо враження від прочитаних книжок.

 

***

      Свою допитливість заповнюю читанням науково-пізнавальної літератури.    

      Енциклопедії, довідники, словники дають достовірні відповіді різні запитання. Тому найбільше сподобався спосіб вибіркового читання. 

       Адже в таких книжках я зможу знайти відповіді на питання, що мене зацікавили.

 

ЯК ЧИТАЮТЬ КНИЖКИ?

розповідь про різне читання різних за призначенням книжок

   Люди читають книжки по-різному. Одні швидко, інші — повільно, а деякі так швидко, ніби «ковтають» сторінки.

    Швидкість читання значною мірою залежить від того, що і з якою метою ми читаємо. Скажімо, підручник із математики та збірку казок ти, очевидно, читаєш по-різному. Текст задачі, наприклад, треба прочитати не поспішаючи кілька разів, щоб зрозуміти кожне слово, запам'ятати дані, розібратися у змісті запитання. Без цього задачу не розв'яжеш. Казку ж ти читаєш зовсім по-іншому. Захоплено спостерігаючи за перебігом по­дій, намагаєшся якнайшвидше дізнатися, що трапить­ся з героями далі, сумуєш і радієш разом з ними.

    Є і такі книжки, яких узагалі не треба читати від по­чатку до кінця. Це словники, довідники, енциклопедії. Тут читач шукає лише те, що його зараз цікавить: як пишеться слово, де побудовано те чи те місто, коли народився письменник тощо.