Якщо ви використовуєте свій статус і вплив, щоб розвинути не тільки свої ділові якості, а й ділові якості тих, у кого їх немає; якщо ви вибираєте не лише сильних, а й слабких; якщо ви можете допомогти тим, хто не має нічого, то вами буде пишатися ваша сім’я, а також тисячі та мільйони людей, реальність яких

ви можете змінити (Дж. Роулінг).

    Навряд чи можна вказати реальну і ефективну загальну формулу успіху. Однак існують такі якості, без яких успіх неможливий. Одна із них – упевненість у собі.

     Люди, які упевнені в своїх силах, швидше за інших досягають успіху, завжди мають величезний вплив на оточуючих. Вони енергійні, менш залежні від обставин, оскільки часто воліють формувати їх самі. Їм під силу захистити слабшого, допомогти іншому. Саме такою є моя найкраща подруга.

     Відсутність упевненості позбавляє людину внутрішньої сили, послаблює її життєві позиції. Невпевнені люди не здатні проаналізувати складну ситуацію, не вміють прийняти відповідальне рішення. Часто самі потребують допомоги у вирішенні багатьох питань. На жаль, саме такими словами доводиться писати про себе. А моя подруга – та людина, про яку говорить авторка відомого бестселеру.