Таблиця-схема

Тема. Мої улюбленці

І мікротема

ІІ мікротема

ІІІ мікротема

IV мікротема

У мене з'явився (собака, кіт...).

Таке симпатич­не створіння!

Нам разом весело.

Ми відповідаємо за тих, кого при­ручили.

 

Мої улюбленці.

Кошеня.

    У мене з'явився маленький котик. Якось увечері повертався з мамою додому.  Коли це раптом за нами біжить кошеня. Звичайно, воно було голодне. Так маленька тваринка поселилась у нашому домі.

    Біленьке кошеня з чорними лапками та хвостиком. Таке симпатичне створіння! Хтось залишив його безпорадного посеред вулиці.

    Маленька тваринка дуже мила. Часто тулиться до всіх, щоб її погладили. Коли сиджу на дивані, і вона тут як тут. Тільки піду на кухню, зразу ж прямує за мною. Знає, що завжди поділюся чимось смачненьким. Дуже любить бавитися зі мною. Нам разом весело.  

    Кошеня в домі – це не тільки розвага, а й велика відповідальність. Щоденно йому треба приділяти свою увагу та піклування. Ми відповідаємо за тих, кого приручили.  

 

Цуценя.

   У мене з'явилось цуценя. Його віддала нам сусідка. Так Бібі став частиною моєї родини.

   Цуценя має пухнасту шерсть. Вона світлого кольору, тільки лапки та хвостик є чорними. Таке симпатичне створіння!

   Цуценя веселе та забавне. Бібі зустрічає мене зі школи. Часто ластиться до мене. На прогулянці не забуваємо про ігри. Цуценя швидко знаходить та приносить мені кинуту палку. Нам дуже весело разом.

   Бібі став моїм улюбленцем. Щоденно приділяю йому свою увагу, ділюсь наїдками, гуляю в парку. Ми відповідаємо за тих, кого приручили.