Не дуже приємна історія

   Ця не дуже приємна історія відбулась минулого року. Спочатку мене засмутила хвороба. Температура та кашель на деякий час відірвали мене від виконання домашніх завдань. 

   І ось настав день, коли подзвонила до поруги, щоб дізнатися, що нам задавали. Хутко виконала усі письмові та усні завдання. Нарешті знов побачуся з подругою, своїми однокласницями. 

   Другим уроком була українська мова. На контрольній роботі, на моє велике здивування, я не змогла дати відповідь на всі питання. Вчителька з розумінням поставилась до мене. А я крадькома подивилась на подругу. Вона злегка усміхалась. І тоді я все зрозуміла… Однокласниця, котру я вважала щирою подругою, таємно заздрила моїм успіхам. Мене охопив сум: я не тільки не виконала відмінно завдання, а й втратила свою подругу. 

    На мою думку, однокласниця поступила неправильно.  На жаль, тепер я не зможу сказати про неї словами відомого  прислів'я: «Друзі пізнаються в біді».

 

 

Не дуже гарна пригода

    Я хочу розповісти про одну не дуже гарну пригоду. І застерегти моїх одноліток від подібного вчинку.

    Зазвичай грати у футбол з друзями ходимо на стадіон. Проте одного дня ми вирішили копати м’яча у дворі. Хоч перед нашим будинком є невелика площадка, вона не призначена футболу. Того разу сталося так, що ми розбили вікно на першому поверсі. Зробили неприємність сусідам та доставили клопіт батькам. Недаремно одне прислів’я каже, щоб сім разів подумати, а один раз відрізати.

    Я хочу застерегти інших дітей від необдуманих вчинків. Рекомендую грати у футбол у відведеному для цього місці.

 

Випадок у житті, коли з друзями не дійшли згоди

      Хочу розповісти про один випадок у житті, коли задумана справа завершилась невдачею.

      Якось ми вирішили піти на стадіон пограти у футбол. Проте не змогли домовилися про час зустрічі. Ніхто не захотів відкласти свої справи заради спільної гри.

      Того тижня ми так і не зібралися разом на стадіоні. Я із сумом дивився на футбольне поле. І розумів, що приказка «у товаристві лад — усяк тому рад» — це не про нас. 
  

Початок дружби

   Хочу написати про випадок із життя.

   Якось у наш клас прийшла новенька дівчинка. Вона завжди прагнула бути в центрі уваги. Я старанно вчилася. І завжди відчувала, що новенька потай заздрить мені. Якось вона принесла у клас яблука. На перерві пригостила багатьох однокласниць, окрім мене. Звичайно, що я засмутилася таким напоказ поганим ставленням. Удома, пам’ятаю, що навіть плакала від образи. Як завжди батьки заспокоїли мне. Наступного ранку настав мій день народження. Батьки привітали мене зі святом. А потім вручили пакунок для однокласників.

   Сьогодні я була в центрі уваги класу. Усі раділи солодощам. І новенька дівчинка також. Таким був початок дружби з моєю найкращою подругою. Як казали наші предки, дружби дружбою шукають.
 

Смішний випадок з мого життя

Пригадай випадок, коли проявив співчуття

Дотепна розповідь з використанням прислів’їв