Сучасний світ стрімко розвивається. Кожен з нас ставить до себе більше вимог.

    Молоді люди швидкі, непосидючі, хочуть багато знати. Вони спілкуються найчастіше по мобільному телефону, у соціальних мережах. Тому жестів та міміки не тільки замало, щоб іти в ногу зі сучасним життям, вони не задовольняють такі способи комунікації.

   До того ж мова розвивається, наповнюється новими словами, тобто тільки вона може бути засобом спілкування молодих людей.

 

*** 

 

    Спочатку наголосимо, що мова як засіб спілкування властива тільки людям.         

    Життя сучасної людини стрімко змінюється, розвиток науки і техніки веде до створення нових технологій у сфері спілкування. Молоді люди швидкі й творчі. Їм катастрофічно не вистачає  часу для зустрічей. Дистанційне спілкування за допомогою мобільних телефонів і соціальних мереж тісно увійшли в ритм сучасного життя. Тому, звичайно, говорити про спілкування жестами чи мімікою просто недоречно.

    За довгий історичний період кожен народ розвивав, збагачував, систематизував свою мову. Жести уже ніколи не зможуть замінити величезної кількості багатогранних слів. Навпаки, надмірне жестикулювання вважається негарними манерами. Словами також можна чудово передати емоційний стан. Коли усмішку супроводжують ввічливі слова, вони збагачують міміку. Сучасна молода людина - активний користувач Інтернету. Не бачачи співрозмовника, їй здогадатись про його стан допоможуть лайки, які образно передадуть будь-яку мімку

    Щоб іти в ногу з часом, вивченню мови багато часу приділяють у школі. На сьогодні усне та писемне мовлення залишаються основним засобом спілкування молодих людей.

 

Що було б, якби в українській мові не стало звуків

Значення мови у житті людини