У казці слоник веде себе по-різному. 

     Не можна схвалювати його бешкетні витівки. Перевернув вулик ведмедя, мало не переїхав зайченятко, штовхнув їжачка. За наступні вчинки слоника можна похвалити. Він не тільки вибачився, а й сам вирішив допомогти працьовитому їжачку. 

     Усі мешканці, крім здивованої сойки, схвалили дії слоника, який допомагав підливати  грядки для щедрого врожаю. 

 

**********

 

     Я не схвалюю поведінку Слоника на початку казки. Він не прислухався до слушної поради батька. Бешкетував, робив шкоду іншим мешканцям. Повалив вулик ведмедя, перелякав зайченя, розлив воду їжачка. 

    Усе це могло би довго продовжуватись, якби Слонику не стало соромно перед працьовитим їжачком. Наступні його вчинки можна тільки схвалити. Непосидючий слоник перестав бешкетувати, а взявся до справи. Почав  допомогати їжачку підливати грядки. 

      Усі мешканці, крім здивованої сойки, схвалили його вчинок.  

 

**********

 

   Спершу Слоник поводився нечемно. Не послухав батька, тому мимоволі робив шкоду. Він так захопився катанням на велосипеді, що повалив молоде деревце, мало на зайченя не наїхав, вулик потрощив ведмедю, розлив воду їжакові. Таких вчинків Слоника я не схвалюю. 

    Усі жалілися на нього, але йому було байдуже. Через свою зухвалість упав з велосипеда. Присоромлений Слоник змінився, допоміг працьовитому їжачкові. Проявив кмітливість при поливі грядок. Ці вчинки Слоника я схвалюю.