Оповідання можна назвати «Незвична вдячність фермерів». 

   Зібрати гарний врожай – це справа кожного фермера. У свій час допомогли їм в цьому випадково гусінь кактобластис у Австралії  та бавовняний довгоносик у Америці.  

     Вдячні фермери закарбували допомогу цих комах в камені. Саме тому до сьогодні стоять дивні пам’ятники гусені з Аргентини в Австралії та найгіршому жукові  бавовняному довгоносикові в Америці.

 

**********

     Можу  запропонувати  заголовок  «Пам’ятники комахам від  фермерів».

   По-перше, в оповідання йдеться про пам’ятники двом комахам. По-друге, в Америці закарбований бавовняний довгоносик. Хоч усі вважають його найгіршим жуком, саме він випадково приніс достаток фермерам. Вдячні працівники поставили йому пам’ятник. По-третє, коли аргентинська гусінь кактобласт допомогла врятувати фермерські угіддя від швидкого поширення кактуса-опунції в Австралії, вдячні фермери поставили пам’ятник цій гусені.

   Можливо, уже десь стоїть пам’ятник іншій комасі. На нього заслуговує працьовита бджола, руда мурашка, гусінь шовкопряда та інші.

 

**********

     Доречною може бути назва твору «Дивні пам’ятники комахам», «Дивні пам’ятники фермерів»«Дивні пам’ятники».

   Є багато корисних комах: мурахи, бджоли чи гусінь шовкопряда. Але в оповіданні розповідається про пам'ятники звичайним комахам, які зазвичай не є помічниками. Завдяки прикрим випадкам вони допомогли фермерам, але вдячні люди не забули про цю допомогу. Тому в Австралії стоїть дивний пам'ятник гусені кактобласта. Незвичним для багатьох є увінчення жука-шкідника бавовняного довгоносика в Америці.

    На мою думку, влучність цих назв підтверджує навіть останнє речення в оповіданні.