У творі розповідається про те, де живуть добрі птахи. 

    Лелеки часто селяться біля людських осель. Коли злий чоловік кинув грудку землі та поранив лелеку, дружні птахи полетіли у близький луг. Цих птахів здавна вважають добрими, з ними пов’язано багато прикмет. У творі лелеки рятують село від пожежі. Після події злий чоловік став добрим. Він зробив для птахів-рятівників хати-гнізда. У них поселилися лелеки.

   Речення, що добрі птахи живуть там, де добрі люди, дає влучну відповідь на запитання, поставлене заголовком твору.

 

**********

       У творі розповідається про те, де живуть лелеки. 

    Цих птахів здавна вважають  добрими. З  ними пов’язано  багато прикмет. У тексті птахи теж добрі. Вони забули шкоду злого чоловіка та своїм клекотом розбудили людей під час пожежі.

    Коли злий чоловік став добрим, він збудував хати-гнізда для лелек. Птахи повернулися до села. Де добрі люди, там живуть добрі птахи.

 

**********

   Лелек здавна називають добрими птахами. Вважається, що селяться вони поблизу осель тільки добрих людей.

   У творі лелеки покинули людей, коли злий чоловік поранив птаха. Під час пожежі голосно клекотіли, бо були добрими птахами й забули про завдану їм шкоду. Вони розбудити та врятували людей, проте не повернулись до села.

   Коли злий чоловік став добрим, птахи повернулися до людей. Зміст твору влучно відповідає на питання, поставлене у заголовку.