З оповідання я дізнався багато цікавого про плазунів.

  Змії є корисними тваринами. З гадючої отрути роблять ліки. Цікаво, що змії майже глухі, але у них чудовий зір і нюх. Інших істот вони знаходять за теплом, що ті випромінюють. Виявляється, що деяких зміїв можна приручити. Серед них добре приручається рідкісний плазун лісовий полоз. 

  Мої знання про плазунів поповнились.

 

************

 

   З оповідання я довідався багато цікавого.

  Дізнався яким чином змії знаходять інших живих істот. Вони відчувають їхнє випромінене тепло. Часто чую слово «гігієна», тому цікаво було прочитати про його походження. Виявляється, що лісового полоза називають ескулаповою змією. Вважають, що саме цей рідкісний плазун розміщений на символі медицини.  

  Оповідання коротке, проте дуже цікаве.

 

************ 

 

        Мені цікаво було дізнатися про лісового полоза. 

  Ця рідкісна змія дається приручитися. Її лікувальну отруту використовували давні лікарі, яких ми називаємо ескулапами. Вважають, що саме чаша з лісовим полозом стала символом медицини. До сьогодні цього рідкісного плазуна ще називають ескулаповою змією.

        З короткого оповідання я дізнався багато нового про цю змію.

   

************

 

   Коротке оповідання дуже цікаве, бо з нього я дізнався багато нового про гадюк.

   Ці плазуни майже глухі, проте мають чудовий зір і нюх. Також вони відчувають теплове випромінювання, за яким знаходять живих істот. З гадюками треба бути дуже обережними. Проте їх не можна вбивати, адже з гадючої отрути роблять ліки. 

    У наших лісах мешкає рідкісний плазун – лісовий полоз, або ескулапова змія.  

 

************

 

     З оповідання дізнався про те, чому лісового полоза  називають  ще ескулаповою змією.

     Давніх лікарів називали ескулапами. Ця назва походить від імені бога лікування в античних народів. Зміїна отрута має лікувальні властивості, а чаша зі змією стала символом медицини. Лісового полоза, що зображений на ньому, по-іншому називають ескулаповою змією.

      У нас час з його отрути цілющі ліки роблять на заводах.