На мою думку, вовків важко приручити, бо вони хижі дикі тварини.

    По-перше, здавна жили в лісах далеко від людського ока. По-друге, вовки є хижими звірами. Вони нападають на інших тварин, тому є небезпечними навіть для людини. По-третє, в певний час свого розвитку вовк прагне стати ватажком зграї. Тоді він буде намагатися підкорити господаря.

   Так повелося здавна, що вовки – це хижі дикі тварини.  Вони пристосовані жити на волі, їм ніколи не потрібна була людська допомога. 

 

***

 

    На мою думку, вовків важко приручити, бо вони  хижі дикі тварини.

    По-перше, ці тварини здавна жили в лісах далеко від людського ока. Вони не живуть поодиноко, а збираються в зграю. Тварини, що живуть самостійно, здатні більше йти на контакт з людьми. По-друге, вовки є хижими тваринами. Нападаючи на свійських тварин, завжди були ворогами їхніх господарів. По-третє, тільки малих сліпих звірят вдається приручити. Проте їхні інстинкти  самовиживання пристосовані до життя на волі. Вони настільки сильні, що не зникають повністю, а тільки приглушуються. Можуть проявитися будь-коли та  принести шкоду людині, котра приручила звіра. По-четверте , в дикій природі вовк, досягши зрілості,  виборює право стати ватажком зграї. У такий час він буде намагатися підкорити господаря. Люди розуміючи усе це, ніколи не приручають цього дикого хижого звіра. 

    Ось тому, вовк ніколи не стане для людини вірним другом, як собака.

 

Прислів'я про вовків