На мою думку, грибочок дійсно був полохливим.

     Він тремтів від переляку при появі дівчинки. Завжди  чекає  на допомогу від інших.  Лякливо упрошував від осики ще більше листочків. Поки вилазив з-під листя невдоволено буркотів, а потім знову волав про допомогу. 

   Гілка осики так турботливо допомагала полохливому грибочкові, що сама залишилась без жодного листочка. 

 

**********

 

     На мою думку, грибочок був дійсно полохливим. 

    По-перше, дуже перелякався, що дівчинка побачить та забере його в козубок. Аж тремтів від переляку. По-друге, завжди кликав на допомогу осику. Грибочок був настільки полохливим, що зловживав добротою інших. По-третє, від гілочки просив занадто багато листочків, що потім невдоволено бурчав, вибираючись. Усе боявся бути побаченим під горою листя. 

  Страх став переможцем над здоровим глуздом. Та чи збагнув це сам грибочок, коли на гілці осики не залишилось жодного листочка?

 

**********

 

   Ще малого грибочка прикрила від чужих очей осика. Щоб ріс великим. Але гриб настільки звик до опіки, до виріс дуже полохливим. Він аж тремтів, коли когось побачить. Просив осику не скупитися на листя. Водночас невдоволено бурмотів, коли не зміг швидко вилізти. За досить короткий час на добрій осиці не залишилося жодного листочка. 

  Якби гриб був не таким полохливим, то листя осики висіло би ще довго.  

  • антон
    :лове:
    16 лютого 2019 16:26