У цій частині твору найбільше схвилювало те, що байдужі батьки залишили на узліссі немовля. Безпорадну самотню людську дитину побачив на траві Лісовий Цар. А за деревами уже причаїлася левиця-мати. Він наказав їй нагодувати маля, а всім звірам не кривдити його. Якби не добрий вчинок Ака, то саме людська байдужість та жорстокість  могли погубити маленьку дитину.

 

-------------

 

     У цій частині найбільше схвилювало те, як лісові істоти рятували людську дитину. Небайдужий Лісовий Цар не пройшов байдуже повз безпорадне немовля. Наказав усім звірам не кривдити малюка. Розказав про свою знахідку іншим. Добра лісова німфа Нецилія стала йому гарною матір'ю. Безсмертні лісові істоти врятували життя хлопчика.

 

--------------

 

    Найбільше мене вразила рішучість німфи Нецилії. Ця риса проявилась не для порушення Лісового Закону, а при зустрічі з безпорадним людським немовлям. Добра німфа рішуче взяла його на руки та понесла до свого дому. Вона врятувала дитину від загибелі. Допомога малюкові стала для неї кращим заняттям за будь-які найцікавіші пригоди.