Мене найбільше зацікавив Тихий океан. Він є найбільшим та найгрізнішим. Дізнався, що в ньому народжується багато тайфунів і цунамі. Його «важкий характер» не відповідає назві, бо плавання першовідкривачів він зустрів дуже спокійним.

 

-------------------------

 

    Мене найбільше зацікавив Атлантичний океан. Дізнався, що учені мають дві версії походження його назви. Одні вважають, що вона пов’язана зі затонулим материком Атлантидою. Інші іменують на честь давньогрецького бога Атланта. І ця суперечка ведеться до цього часу.

 

------------------------

 

   Мене найбільше зацікавив Індійський океан. Усім відомо, що він омиває береги Індії. Звідси й походить його назва. Проте цікаво було дізнатися про те, як його називали давніше.

 

------------------------

 

   Мене найбільше зацікавив Північний Льодовитий океан. Я дізнався про те, що сучасну  назву йому дало Лондонське географічне товариство. Слово льодовитий означає багатий льодами. А колись його називали Студеним морем, Північним і Льодяним.

 

------------------------

 

   Мене найбільше зацікавив Південний океан, який омиває Антарктиду. Його відкрили вчені не так давно. Він знаходиться у Південній півкулі. Звідси походить його назва. А колись вважалося, що океанів не п'ять, а чотири.