Дуб ще не один раз стане прихистком котромусь з лісовим мешканців. Можливо його знову облюбує бджолина сім'я. Будуть знову взвеселяти дуба ці крилаті трудівниці. Затишно і сухо буде їм в гостинному дуплі дуба.

----------

 

    Кремезному дубові не вперше давати прихисток комусь з лісових мешканців. Можливо його дупло знову навесні вподобають собі їжачки. Ці гості, ласі до різних хробачків, не дадуть дереву пропасти. І ще довго слугуватиме дуб затишною оселею багатьом.

-------------

   

    Зима залишає мало таємниць дубові. Поодинокі пташки іноді навідуються до нього. Більшість пернатих тримається ближче до людських осель. Дуб в очікуванні дивиться на сонце. Коли прийде весна, життя довкола забурлить з великою силою. Воно принесе дубові нові таємниці.

---------

 

    Дуб дивиться на сонечко в очікуванні весни. Коли вона прийде, він буйно зазеленіє. Довкола життя зашумить з новою силою. У його дуплі поселиться хтось з лісових мешканців. Виведе потомство. Старому дубові буде весело спостерігати за малечою.

 

---------

  

   Незабаром весна. Зашумить з новою силою життя дерева та довкола. Він пишно зазеленіє. У дуплі поселиться черговий мешканець лісу. Заспівають на його гілках веселі пташки. Відтануть, оживуть комахи. Дубові відкриватимуться нові таємниці.