Велика мавпа робила багато помилок, проте виявилась найрозумнішою. Саме вона скликала ватагу, щоб дістати місяць із води. Сердилась, що мавпеня порвало світило. Дістати місяць із криниці виявилось непросто, тому заремствувала вся ватага. Поглянувши уверх, велика мавпа зрозуміла безглуздість витівки. Місяць весело усміхався до неї, а ватага рятувала  його відображення. Усі ще довго сміялися та здивовано позирали на світило.

 

------------

 

     Звичайно, велика мавпа була найрозумнішою у ватазі, хоч теж робила багато помилок. Вона скликала всіх до криниці рятувати місяць. Коли дістати його виявилось непросто, здогадалась подивитись на небо. Так велика мавпа першою зрозуміла, що у воді відображення світила. За її командою мавпи повилазили з криниці. Усі весело сміялися та здивовано позирали на повний місяць.

 

------------- 

 

    Серед усіх мавп велика була найрозумніша. Усі її слухалися. Рішення тварини не завжди були правильними, але вона вміла швидко їх виправляти. Першою запропонувала рятувати місяць, але й першою здогадалася, що в криниці тільки його відображення.