Італія – країна, яку відвідують багато туристів.  

   Країна розташована на півострові. Він має форму чобітка. Сицилія і Сардинія – найбільші серед островів, які також належать Італії.

   На півночі країни розташовані гори Альпи з найвищою вершиною Монблан. Морські узбережжя приваблюють мешканців і багатьох туристів своїми чудовими пляжами.

   Туристи захоплюються італійською кухнею. Залюбки смакують піцою, пастою, капучином. Піца з помідорами, сиром моцарелою й листям базиліку названа на честь італійської королеви Маргарити.

   «Падаюча» Пізанська вежа уславила на весь світ місто Піза.

   У країни багата історія. Від часів Римської імперії залишилося багато античних споруд. Найвідомішою з них є Колізей – величезний амфітеатр, що зберігся до наших днів. Там  колись влаштовували розважальні видовища.

    Легендарне місто Венецію називають дивовижним музеєм на воді. Воно розкинулось на піщаних островах. Замість вулиць там багато каналів, а Гранд-канал є головною вулицею міста. Ось тому найпоширенішим видом транспорту стали одновеслові човни — гондоли.

    Італійську мову називають найбільш милозвучною, бо всі слова закінчуються на голосний звук. А жителі країни не скупляться на ввічливі слова.

    Відвідати Італію – заповітна мрія багатьох людей.

   

Інформація про країни (країна, офіційна назва, столиця, прапор, державна мова, валюта, кількість населення)