Міркування

  Ми живемо у суспільстві. Ось тому часто виникає питання, чи завжди слід погоджуватися з ін­шими людьми.

  Зрозуміло, що кожен має право на свою думку. Ми усі різні, тому можемо мати певну позицію в тому чи іншому питанні. Проте вважаю, що не можна завжди погоджуватися з іншими людьми. Наприклад, коли я впевнений, що маю рацію, а інші помиляються. Тоді спокійно і без образ треба намагатися переконати інших.

    Особливо важливо відстояти свою думку, якщо правильність у прийнятті рішення буде впливати на результат.

    

***

 

   Зрозуміло, що люди різні, їхні думки можуть не співпадати. Ось тому часто виникає питання, чи завжди слід погоджуватися з ін­шими людьми.

   Хтось може сказати, що краще слухати інших, щоб не було конфліктів. Різні думки можуть породжувати суперечки. А вони не дають нічого доброго, спільної згоди. Натомість можуть привести до сварки. Мене перестануть любити. Я не хочу втрачати прихильність оточуючих. Тому одразу завжди погоджуюсь з іншою думкою. Саме такими можуть бути аргументи тих, хто плутає дискусію зі суперечкою.

    Я вважаю, що не слід завжди погоджуватися з іншими людьми. Проте не можна вперто стояти на своєму. За допомогою дискусії можна дійти згоди та прийняти правильне рішення. 

     

***

 

   Ми всі різні, тому думки також не можуть бути однаковими. Ось тому часто виникає питання, чи завжди слід погоджуватися з ін­шими людьми.

  На частину питання, чи слід погоджуватися з іншими людьми, я відповім ствердно. Так. Зрозуміло, що кожен має право на свою думку. Проте слід шукати і приймати тільки правильну із них. Не боятися визнати хибність своєї думки. Збагачуватися досвідом і знаннями оточуючих.

   На частину питання, чи завжди погоджуватися, скажу однозначне ні.  Треба вміти відстояти ту думку, яка є правильною.

   Адже від правильності думки часто залежить, який отримаємо результат. І зовсім неважливо, чиєю вона буде. 

 

Есе

    Іноді виникає питання, чи завжди слід погоджуватися з іншими людьми.

    Будучи дуже малою вважала, що моя думка завжди правильна. Для більшої переконливості розбавляла її сльозами. Часто таким способом досягала омріяного.

    Коли стала більшою, спокійно ставлюся до чужої думки. Переконана, що слід погоджуватися з іншими людьми, коли вони мають рацію. Заздалегідь не принизили моєї думки. А доповнили її слушними порадами. Найчастіше така ситуація виникає у мене з мамою.

     Наприклад, я  одягаюся згідно свого смаку. І стоп. Ні, мама не критикує те, як я одяглася. Вона мило зауважує, що я можу змерзнути. Виглянувши у вікно, я розумію, що її слова слушні.   

    Або мені треба зустрітися з подругою. Я знаю, що її родина живе у скрутнішому становищі. Ось тому на зустріч не одягну наймодніший одяг. Адже  завжди пам’ятаю мамині слова, що дружба не терпить ні заздрості, а ні хизування. І як тут не погодитися?

    Тож варто погоджуватися з іншими людьми. Особливо тоді, коли розумієш, що вони мають рацію.