У на­уковому стилі подають точні відомості про предмет (вага, колір, матеріал, розмір, форма та ін.), для опису  використовують слова в прямому значен­ні.  Оцінка предмета (кінцівка) зазвичай відсутня.

 

Загальний опис ваз

    Вази — це посудини для квітів, фруктів, солодощів тощо або використовуються як декоративні  речі.  

    Вони бувають різноманітної форми. Вази виготовляють з багатьох матеріалів: скла, глини, металу, картону, пластмаси. Ці посудини можуть мати різний розмір та колір. Маса вази також відрізняється, в залежності від матеріалу, з якого вони виготовлені.  

 

Опис вази

    Ваза на підвіконнику — це посудина для квітів.  

    Вона має прямокутну форму. Її маса 400 г. Вазу виготовили зі скла. Посудина має зелений колір. За розміром ваза невелика.  

 

Опис класної дошки

   Класна дошка — це шкільний прилад, на якому пишуть крейдою.

   Він має квадратну форму великих розмірів. Його довжина 420 мм, а ширина – 600 мм. Маса становить 400 г. Крейдяну дошку виготовили із фанери. Поверхню  покрили грифельною фарбою, яка надала їй магнітні властивості.

Довкола виріб має алюмінієву рамку, що забезпечує додаткову жорсткість, стійкість до деформацій, більшу довговічність. У нижній частині крейдяної дошки знаходиться полиця. Вона призначена для зберігання крейди та губки.

 

Опис настільної лампи

    Лампа на вчительському столі — прилад для освітлення.

    Вона має вигляд кулі на підставці. Для виготовлення лампи використали різні матеріали. Підставка металева, тримач пластмасовий, а куля скляна. Лампа має  сріблясто-білий колір.