Популярна енциклопедія школяра «Дивосвіт»

    На початку книжки розміщений зміст. Він складається з 11 розділів: «Передмова для дорослих», «Слово до юних читачів», «Небо», «Земля», «Вода», «Вогонь», «Диво природи - життя», «Окраси нашого життя», «Людина та її праця», «Погоду передбачаємо самі», «Дивовижний Всесвіт». У кінці кожного розділу є словничок незрозумілих термінів. Енциклопедія має багато кольорових малюнків. Слова написані великим шрифтом, тому книга легко читається. 

    Деякі розділи мають великий обсяг, тому вони поділені на теми. Розділ «Диво природи - життя» складається з 13 тем: «Рослини – творці кисню», «Трави, трави», «Веселка в саду», «Гриби – діти лісів», «Звірі та їхні сліди», «Теплі шубки, гострі зубки», «Крилаті друзі», «Птахи та їхні гніздечка», «Розмаїття комах», «Срібло у воді», «Ці дивовижні плазуни», «зі сторінок Червоної книги України», «Словничок». 

    У темі «Пекуче Сонце» розділу «Небо» розповідається про яскраві світила. Зорі – це розжарені кулі Галактики. Сонце – це найближча до нас зоря. Воно  являє собою розжарену кулю величезних розмірів. Посилає тепло і світло. Людині далекі круглі предмети видаються диском, тому маленькі діти часто зображають сонце у вигляді «млинця». Також великі предмети поряд з маленькими видаються ще більшими. Тому Сонце видається більшим зранку та ввечері біля горизонту на фоні моря, трави, дерев, і зовсім малим удень на фоні чистого неба. 

 

Енциклопедія «Наука і космос»

   Нещодавно я прочитав дитячу енциклопедію «Наука і космос». Її надрукувало видавництво «Ранок».  

   Книжка великого формату. На кольорових сторінках багато цікавої інформації. На форзаці книжки можна дізнатися факти про планети Сонячної системи, а також про відкриття і винаходи.

    На початку книги поданий зміст. Він складається з таких розділів: «Із чого все складається», «Властивості речовин», «Конструкції», «Таємничі сили природи – енергія, світло, звук, електрика і магнетизм», «Будова світу». Укінці книжки розміщений «Алфавітний покажчик» з поясненням наукових термінів, які використовують у книжці.

   Кожна розповідь супроводжується кольоровою ілюстрацією.

   Прочитайте енциклопедію «Наука і космос»! Вона збагатить знаннями кожну дитину. 

 

Яка книжка тебе зацікавила найбільше

Як вибрати потрібну книжку в бібліотеці?