Добрий мультфільм «Про всіх на світі» розповідає про те, що тварини «всі, всі, що є на землі нам дуже потрібні: великі й малі».

   Звичайно, в одному мультфільмі неможливо розказати про всіх на світі. Так називалась пісня, яку розучували в лісовій школі. Песик Чмок відмовився її виконувати. Його дратувала навіть думка про те, що співати про всіх, значить співати й про кішку, зустріч з якою завжди починається сваркою.

   На запашному лузі песик бавиться з овечкою, яка жити не може без смачної Кашки. А, побачивши кішку, він знову з нею посварився. Прудка тваринка зуміла втекти від недоброзичливого кривдника.

    Галас розбудив учительку сову. У розмові песик забажав, щоб кішки пропали. І ці маленькі тварини з такою  м'якою й пухнастою шерстю зникли.

    А невдовзі захворіла овечка Бяшка. Усе Кашки просить…

    Повернувся песик на луг. А він без улюблених рослин перестав бути пасовищем для овечки. Без нестерпних кішок посміливішали мишки. Вони зруйнували джмелині гнізда. Без гудючих і кусючих джмелів зникала остання конюшина.  

    Песик заспівав «Про всіх на світі» і повернулась кішка.  Одразу стали чемнішими мишки, вони полагодили джмелині гнізда. На луг повернулися завзяті джмелі. Віджила й зацвіла біла конюшина. Луг знову став запашним пасовищем для овечки Бяшки. Вона швидко одужала.   

    Наприкінці мультфільму Песик Чмок з друзями кішкою, овечкою та мишкою залюбки співав пісеньку «Про всіх на світі».

 

Дійовими особами мультфільму виступають тварини (сова, солов'ї, собака Чмок, кішка, овечка Бяшка, корова, квочка з курчатами, миші, джмелі, вівця), люди (дві бабусі), рослини (Кашка або біла конюшина).

Чим корисні джмелі та чому?