Позитивні та негативні риси головного персонажа Лисички-сестрички з казки «Лисичка-кума».

   Лисичка – відомий персонаж багатьох казок про тварин. У них вона постає з багатьма негативними рисами. Хитрість та брехливість її постійні супутники.  

    Звичайно, така вона  в казці «Лисичка-кума», коли обманює та хитрує, щоб самій з'їсти смачний полуденок.  Також ледаща, чиї діла розходяться зі словами. Не працює чесно, а уникає роботи. Думає тільки про себе, жадібна та злодійкувата, тому без жалю залишає голодним свого сусіда. Оточуючим постійно завдає різні прикрощі та шкоду.

    На жаль, позитивних рис дуже мало. Можна відмітити догадливість та спритність, які допомогли уникнути люті сусіда. Уміє знайти вихід з будь-якої ситуації. 

    У персонажеві негативні риси переважають над позитивними. Таких нещирих, як Лисичка-кума, треба уникати, щоб не залишитися з облизнем.

 

Позитивні та негативні риси Вовчика-братчика з казки «Лисичка-кума».

   Вовк – відомий персонаж багатьох казок про тварин. У казці «Лисичка-кума» він дуже працьовитий. Узявся до роботи та старанно копає нивку. Йому ніколи навіть поїсти. Вовчик-братчик дуже довірливий. Вірить кожному слову своєї сусідки. Через свою сором’язливість довгий час був голодний, хоч давно уже була пора обідати.

   На жаль, Вовчик настільки сліпо довіряє сусідці, що стає недолугим та дурним в її хитрих намірах. Не намагається перевірити де відбуваються ті часті хрестини, відпустив ногу в норі. Якби був догадливішим, не довелося би вчитись на власних помилках. 

   Добре, що в кінці казки він збагнув, з ким більше не варто мати спілки.