Загрузка...

    Стрепет, або хохітва, належить до родини дрохв. 

    Це великий птах довжиною до 45 сантиметрів, тобто завбільшки з куркою.  Маса тіла може досягати до 1 кілограма. Мешканець просторого степу має сильні довгі ноги з короткими кігтями, щоб краще було ходити та бігати серед високих трав. Сіро-коричневе забарвлення допомагає ховатися від ворогів. 

   Птах мовчазний, адже з чарівним співом цій пташці не поталанило. Зрідка видає неголосне «пуль-пуль-пуль». Коротко з перервами тріщить — «тррр» — під час токування самець. 

   Та стрепет теж по-своєму співає. Птах швидко з частим помахом крил літає.  Саме у польоті самець крилами створює своєрідний мелодійний свист.

   Степовий птах занесений до Червоної книги України.

 

 

Загрузка...