На мою думку, я б зіграла Берегиню з однойменного міфу. По-перше, вона захистила людей, зуміла зупинити стадо чорних ящурів. По-друге, захоплює своєю жертовністю, сміливістю, одна вийшла назустріч численному ворогові. По-третє, заслужила добре ставлення до себе інших богів. Вишиті червоні стріли Перуна та соколи допомогли перемогти злі сили. По-четверте, я дівчина, ця роль би мені дуже підійшла. 

***

   На мою думку, я б зіграв Карпа з легенди «Як виникли Карпати». По-перше, він працьовитий, з малого віку важко працював, щоб допомогти матері. По-друге, має добре серце, допомагає іншим, жаліє слабих. По-третє,  відстоює справедливість, бо вимагає платню за свою нелегку та тривалу роботу. По-третє, сміливий та мужній, не боїться Силуна та перемагає у важкому двобої. 

***

     На мою думку, я б зіграла роль дівчини з легенди «Чому в морі є мушлі та перли». По-перше, вона царського роду, напевно, дуже гарна, але не зважає на статки, бо покохала бідного хлопця. По-друге, дівчина була добра та вразлива, зажурилась, що батько задумав лихе, не схвалював її вибору.  По-третє, вона не зраджує та не змінює свій вибір, для неї краще утопитися, ніж жити з багатим. По-четверте, спокійна, без поспіху приречено подумки прощається з білим світом. Дає час черепасі врятувати своє щастя.

***

    На мою думку, я б зіграла роль золотої черепахи з легенди «Чому в морі є мушлі та перли». По-перше, черепаха уважна до інших. Не пропливла мимо дівчини, котра зажурено сиділа на березі моря. По-друге, привітна, називає бідну дівчину голубкою, заспокоює лагідними словами. По-третє, дуже добра, намагається допомогти дівчині. Щоб не говорити про біль від голки, тому каже: «Побачиш, що буде». По-четверте, черепаха щедра, бо дарує, можливо єдиний,  чарівний камінь, що принесе дівчині щастя. 

***

   На мою думку, я б зіграв роль посланця з легенди «Неопалима купина». По-перше, він сміливий захисник своєї землі, не боїться передати ворогам повідомлення від земляків. По-друге, до нього з пошаною ставляться та довіряють жителі Дорогобужа, бо вибрали посланцем. По-третє, готовий до самопожертви. Ідучи у ворожий стан, він не може знати, що його там чекає.