План.

Коли відбувалася подія?

Де відбувалася подія?

Що сталося з лелекою?

Хто кинувся йому на допомогу?

Де жив лелека всю зиму?

З ким він подружився?

Чим хар­чувався?

Хто повернувся з вирію?

Як повів себе птах?

Як лелека віддячив своїм рятувальникам?

 

  Ця подія відбувалась з пізньої осені до весни. А сталася вона на подвір’ї, де був  будинок Миколчиної родини.

  Восени лелека не зміг відлетіти у вирій через зламане крило.

  Його знайшов МиколаБатько хлопчика переніс великого птаха у господарську будівлю. Вони вирішили лікувати поранення. Безсилий лелека не пручався. Рятівники перев'язали рану.

  Ішов час. Лелека почав одужувати. У великому дворі гусикурипівень здивовано зустріли нового мешканця. Але згодом він подружив з усіма. Микола з батьком ловили рибу , купували корм для лелеки. Так птах перезимував.

  Настала веснаЗ вирію повернулися птахи. Лелека приєднався до зграї шукати собі пару.

  Згодом птах повернувся до господарів. Лелека будував гніздо. А незабаром з пташиної хатини уже злітали в небо малі лелечата

 

***

     Восени біля ставу Миколка з батьком побачили лелеку. У великого птаха було поранене крило. Люди пожаліли бідолашну тварину. Узяли пернатого додому. Батько обережно перев’язав рану. Безсилий птах не пручався.

      Вирішали залишили пораненого лелеку. Птах швидко подружився з усіма свійськими тваринами. До нового мешканця привикли гуси, кури та півень. Миколка з татом доглядали лелеку. Ловили або купували рибу для пернатого. Так птах видужав та перезимував біля людей.

     Коли прийшла весна, повернулися з вирію інші лелеки. Дужий лелека приєднався до родичів. Незабаром знайшов собі пару. Вдячний птах повернувся до добрих господарів з лелечихою. На високому стовпі побудував широке гніздо. Згодом у ньому з'явились лелечата.