Дідусь Андрійка працює лісником. На зимових канікулах хлопчик буває у нього в гостях. Коли інші діти відпочивають, Андрійко залюбки допомагає дідусеві. Узимку вони підгодовують тварин.

    Лісник садить внука на коня і вони разом прямують до лісу. Не страшний їм холод Діда Мороза, адже на них теплі шубки. Спочатку вони прямують до сховку. Для багатьох звірів лісник заздалегідь восени дбайливо заготовив поживу. Білосніжний сніг замів відомі  стежки-доріжки. Проте досвідчений лісник уміє відшукати звірів по слідах на пухкому покривалі. До диких кабанів він не підпускає онука, сам годує жолудями. На просьбу дідуся Андрійко несе  великий жмут висушеної трави для сохатого лося. З особливою радістю хлопчик дістає годівниці для птахів. Вони майстрували їх своїми руками. Дідусь швидко розвішує хатки на голих деревах. Зі засніженої галузки до годівниці одразу злітають жовтогруді синички. Легким помахом крил птахи ніби дякують своїм рятівникам.

    Андрійко знає, що тварини узимку потребують допомоги. Він з дідусем залюбки допомагають їм в холодну пору.

 

Тема тексту: розповідь про допомогу тваринам взимку.

Мета тексту: тварини узимку потребують допомоги!

 

  Узимку люди можуть допомагати тваринам.

  Для риб треба прорубувати ополонки на водоймах. У цю голодну пору птахи прилітають ближче до людський осель. Можна зробити годівничку, щоб підгодовувати крихтами, зерном. Синички особливо полюбляють сало. У лісі бажано заготовити сіно для козуль.

   Людська турбота допоможе тваринам легше пережити зимову пору.

 

Потрібно підгодовувати лісових мешканців узимку