Моя найулюбленіша польова квітка волошка. ЇЇ блакитний колір від неозорого неба. Формою квітки нагадують блакитні оченята серед безкрайньої ниви. Я уявляю себе цією квіткою. І бачу її спостережливість та допитливість, бажання допомагати. Доспіває, наливається силою поруч колосся. Ще вчора воно було зовсім зелене, а сьогодні вже золотавиться. А он і купчасті хмарки серед блакиті неба. Гей, хмаринки, оросіть мою нивку цілющим дощем для багатого врожаю. 

  -----------------------------------------------------------------------------------

   Моя найулюбленіша квітка ромашка. Якою б вона не була дрібною чи великою, її завжди впізнаєш за жовто-білим кольором. За формою вона, неначе сонце у білому віночку. Я уявляю себе цією квіткою. І бачу  себе радісною та усміхненою. Ця квітка не може бути інакшою, бо завжди рівняється на сонечко. А воно теж радіє, бо несе людям тепло та світло. 

 --------------------------------------------------------------------------------------

   Моя найулюбленіша квітка троянда. Колір передає настрій, з яким її дарують. Червоний – це радість та любов, жовтий – це сум розлуки, білий – немеркнуча надія. Я уявляю себе цією квіткою. Найголовніше, що я маю велику родину. Крім 300 видів дикої троянди, вчені вивели майже 6000 сортів культурних. Також зі мною зв'язані традиції у багатьох народів, для багатьох я маю символічне значення. І хоч дехто вважає мене гордою та неприступною, характер в мене добрий. Шипи мої для захисту.