Лисичка – хижий звір.

    Подовжене тіло тварини вкрите густим хутром. На спині і лапах воно рудого кольору. У лисиці довгий пишний хвіст. Він теж рудий, а його кінчик білий. Морда у тварини витягнутої форми. Довгий ніс має добрий нюх. Короткі загострені вуха вловлюють багато звуків. Невеликі косі очі не здатні розпізнавати кольори довкілля. Проте дозволяють добре бачити в темряві. Переміщується лисиця ходьбою або бігом на чотирьох коротких лапах. Різко змінюючи напрям руху, відмінно втікає від переслідування.

    Ці обережний хижак уміло заплутє свої сліди.

 

      

 

Порівняння лисички і вовка

    Я хочу порівняти лисичку і вовка.

    Спільним для цих тварин є те, що їх відносять до звірів. Вони живуть у лісі. У вовка і лисички видовжені морди, довгі хвости. А ще у них дуже чутливі носи, що допомагає при полюванні. Цих тварин вважають хижаками.

    У лисички руда шерсть, у вовка – сіра. А ще є арктичні вовки білого кольору.  У лисички мордочка гостра, на голові маленькі чорні оченята, довгий  пухнастий хвіст. Вовк має більшу морду та очі, не дуже пухнастий хвіст.

     У казках змальовують хитру лисиччину вдачу, наприклад, у казці «Колобок» тільки лисичці вдалося обманути головного персонажа. Вовка зображують хижим або недолугим, коли він потерпає від хитрої лисиці.

    В українській народній творчості лисичку називають сестричкою, а вовчика – братчиком. Напевно тому, що повадки цих диких звірів є однаково хижими.

 

Текст про те, чим подобається лисичка (художній стиль)

Про погану лиску