Пригодницький роман «Острів скарбів» надзвичайно  цікавий. Джим Хокінс  виступає головним героєм цього твору.

    Юнак є сміливим та відважним.  Також у деяких випадках Джим був винахідливим. Чесність, порядність, співчутливість хлопця викликає повагу до цієї молодої людини.

  Хороші риси характеру проявляються в багатьох поступках хлопця. Хоч деякі вчинки були непродумані та зроблені на власний розсуд, він завжди залишався сміливим. Спостережливий хлопець розкрив зговір на судні. Коли його друзів переслідувала небезпека, Джим не злякався, а спробував їх врятувати. Саме в цьому полягає відважність хлопця. Кожна людина має право на помилку. У цілому в житті юнака вони були менш вартісними, ніж усе добро, ним зроблене. Хоч Джим ще не був зовсім дорослим, але вже перебував у глибоких роздумах і вмів знайти вихід зі складних ситуацій. Не можу не згадати його порядність.  Коли помер Біллі Бонс, хлопець не прагнув заволодіти багатством капітана Флінта. Чутливий юнак важко переживав смерть людини.

    Акуратний вигляд Джима гармонійно доповнював його ввічливі манери. Але це не головне. Хлопець був добрим, усім допомагав. Він намагався робити добрі справи. Попри свої помилки, для своєї команди він зробив дуже вагомий внесок у подальшому розвитку подій. 

 

План

1. Джим Хокінс – головний персонаж роману.

2. Риси хлопця: сміливий, мужній, винахідливий, порядний, добрий.

3. Вчинки персонажа: не привласнює чужий свиток, спостережливо підслуховує зговір, знайомиться з Беном Ганном, виводить корабель в бухту.  

4. Добрі справи Джима – вагомий внесок для порятунку.