Головна героїня твору Нора – це людина з глибоким внутрішнім світом та дуже неоднозначним характером. Багато хороших якостей, таких як доброта, щирість, відчайдушність, впевненість та неабияка сміливість, робить її чудовою матір'ю та дружиною.

   Мене вражає наполегливість та рішучість головної героїні, яка будь-яким чином намагається врятувати Торвальда, свого коханого. Проте одна подія докорінно змінює її життя. Торвальд засуджує вчинок дружини, не підтримує в складній ситуації, не намагається зрозуміти, тому стає для неї фактично чужою людиною. І Нора усвідомлює, що помилилась у своєму чоловікові. Вона вирішує покинути дім. З одної сторони я поважаю її вибір. Кожна людина гідна хорошого ставлення до себе. Ми не повинні терпіти приниження. Молода жінка прагне змінити життя, чогось досягти. Я захоплююсь такою рішучістю.

     З іншої сторони не зовсім схвалюю такий рішучий вибір на той час. Адже розумію , що Нора в першу чергу покинула своїх дітей. Можна поспівчувати їй, як матері, та її дітям, бо ніхто по-справжньому не замінить люблячу найріднішу людину.      

     Сподіваюсь, Нора зможе відшукати  свій  шлях у житті, а її вибір виявиться правильним….