Інші завдання дивись тут...

§ 13. ПЛАН МІСЦЕВОСТІ 

План місцевості – це зменшене узагальнене зображення невеликої ділянки земної поверхні згори. Для зображення об’єктів на плані використовують умовні знаки.

Перевір себе

1. Для чого людям потрібні плани певної місцевості? Уміння користуватися планом може стати в пригоді будь-якій людині. За планом міста чи села можна віднайти потрібну вулицю, будинок, школу, визначити маршрут подорожі на вихідний день. Коли люди потрапляють у незнайому місцевість, то часто послуговуються планом, щоб обрати найкоротший і найзручніший шлях до наміченого місця.

 

2. Чи користується планами місцевості твоя родина? Так, користується. З якою метою? Щоб краще орієнтуватися у незнайомій місцевості, наприклад, під час робочих відряджень. 

 

3. Чим відрізняється план місцевості від малюнка? На малюнку місцевість може бути відображено по-різному: збоку або згори. На плані місцевість показано тільки згори і для зображення об’єктів використовують умовні знаки. Наприклад, будинки позначають прямокутниками, дерева – кружечками, річки – хвилястими лініями.

 

4. Кожна квартира чи будинок мають план. Без нього неможливо здійснювати будівництво. Попроси батьків показати план вашої квартири чи будинку. Що на ньому зображено? На ньому зображено розміщення усіх приміщень, що містяться у квартирі. 

 

5. Установи відповідність між номером умовного знака і його визначенням:

А) урвище – 2; Б) болото – 3; В) стежка – 5; Г) чагарники – 4; Д) лука – 1.

Інші завдання дивись тут...

 

  • Chernobyl
    Спасибо! Не раз уже пользуюсь!
    16 січня 2021 11:05