Інші завдання дивись тут...

§ 18. ПРИРОДА ОКЕАНІВ. ТИХИЙ ОКЕАН

Перевір себе

1. Які умови впливають на живу природу океанів? Життя у Світовому океані залежить від кількості світла, що потрапляє на його поверхню, від солоності й температури води. 

 

2. Які рослини є в Тихому океані? Рослинний світ дуже різноманітний. У водах океану біля узбережжя Північної Америки є велетенські водорості, які щодня виростають на 30–60 см. На півночі й півдні Тихого океану бурі та червоні водорості часто утворюють «підводні ліси», росте також ламінарія, яку ще називають морською капустою. 


3. Які тварини мешкають у Тихому океані? 
Тут мешкають різні види молюсків – устриці, мідії, гребінці,  кальмари, каракатиці й різноманітна риба: тунець, скумбрія, тріска, камбала, палтус, акули. У добре освітленому поверхневому шарі води мешкають дрібні тваринні організми. Існують активно плаваючі та донні організми.

 

4. Яке господарське значення природи Тихого океану? Виловлюють найбільше у світі риби, а також інші морепродукти – кальмари, креветки, краби, устриці. На спеціальних морських фермах вирощують морські водорості. Їх використовують для виробництва ліків, як корм для домашніх тварин та сировину для одержання газу й інших видів пального. З бурих і червоних водоростей одержують добрива. 

Інші завдання дивись тут...