Інші завдання дивись тут...

Завдання 6

У лимонному соці масова частка лимонної кислоти становить 5,5%. Визначте масу кислоти у масі соку 150 г.

 

Завдання 7

Розсіл для засолювання огірків містить кухонну сіль масою 120 г у розчині масою 2 кг. Обчисліть масову частку солі в розчині.

 

Завдання 8

Для дезинфекції ран у медицині застосовують розчин йоду в спирті з масовою часткою речовини 5%. Обчисліть, яка маса йоду і спирту міститься у розчині масою 50 г.

 

Завдання 9

Під час деяких захворювань у кров людини вводять фізіологічний розчин, що є розчином чистої кухонної солі з масовою часткою 0,85%. Обчисліть масу солі та води, які треба взяти для приготування фізіологічного розчину масою 3 кг. Яка маса солі потрапляє в організм, якщо вводять розчин масою 500 г?

 

Завдання 10

Насіння помідорів перед посівом витримують впродовж доби у розчині марганцівки з масовою часткою речовини 0,5%. Обчисліть масу марганцівки та води для виготовлення такого розчину масою 500 г.

 

Завдання 11

У розчині масою 700 г міститься калій перманганат (марганцівка) масою 100 г, що відповідає масовій частці 12%. Обчисліть маси калій перманганату та води в розчині.

 

Завдання 12

У розчині оцтової кимлоти масою 150 г масова частка речовини 6%. Обчисліть масу кислоти і води в розчині.

 

Завдання 13

У бордоській рідині, якою профілактично обробляють полуницю від сірої гнилі в розчині масою 1 кг, масова частка купрум (II) сульфату (CuSO4) становить 3%. Обчисліть масу купрум (II) сульфату в цьому засобі.

 

Завдання 14

Для відбілювання білизни використовують розчин масою 5 кг з масовою часткою відбілювальної речовини 60%. Обчисліть масу речовини в цьому розчині. Яку масу речовини та води треба взяти, щоб виготовити такий розчин масою 12 кг?

 

Завдання 15

Спиртовий розчин йоду містить йод з масовою часткою 5%. Обчисліть, який об'єм спирту та масу йоду потрібно взяти, щоб виготовити такий розчин масою 900 г (густина спирту - 0,8 г/мл).

Інші завдання дивись тут...