Моя улюблена книжка «Принц та злидар». Написав її письменник Марк Твен.

    Це цікава казка про двох схожих хлопців. Через свою цікавість хлопці помінялися одягом. Злидар опинився в царських палатах. А на справжнього принца випало багато лиха і чекало чимало випробувань. Але добро перемагає зло. Казка цікава, хоч і сумна, але захоплююча до останньої сторінки.

    Я раджу прочитати цю книжку.

 

***

 

   Нещодавно я прочитала книжку "Гаррі Потер і філософський камінь". 

   Мені цікаво було дізнатися про незвичайну школу чарівників.  А щира дружба Гаррі з Роном та Герміоною просто захопила мене. Бажала героям подолати всі інтриги недоброзичливців. 

  Книжка цікава, бо вона про молодих людей. Читала і мимоволі порівнювала зі своєю школою. "Захист від темних мистецтв" є улюбленим предметом Гаррі. Подібні предмети викладають чаклунам у Гоґвортсі. Учителі Гаррі уміють перетворюватися на тварин, учні літають на мітлах. Моя вчителька теж буває різною: справедливою, доброю, ніжною. А як ми "літаємо" на перервах... Головне, що я винесла для себе з небезпечного та фантастичного світу чаклунства: наміри не повинні бути злими, адже вони безсилі перед справжніми почуттями: дружбою, вірністю, сміливістю. 

  Напружений та цікавий сюжет змусив мене швидко прочитати твір Джоан Роулінг. Ця книжка вчить нас ставати добрими чарівниками для інших. 

 

***

   Нещодавно я прочитала цікаву повість. Книгу «Принцеса цирку» написала Лідія Чарська.

   Мене здивувало, що повість була написана майже сто років тому, адже вона дуже цікава та захоплююча. З нетерпінням зачитувалась, щоб дізнатися, як складеться життя маленької шляхетної дівчинки. Коли Сибіронька обманом попала в цирк, на її долю випали важкі випробування. Цікаво було дізнаватися, як любов до тварин допомагала юній дресирувальниці. З нетерпінням дочитувала повість. Тривожило питання, чи дізнається головна героїня про своє походження. Чи повернеться вона у свою родину, чи стане щасливою?

   Повість дуже зворушлива, адже кожній дитині найкраще жити в родині. Я рекомендую всім дітям прочитати книжку «Принцеса цирку» Лідії Чарської.

 

***

 

    Хочу розповісти про улюблену книжку моєї мами.

    Автором цієї цікавої збірки є Ірина Говердовська. З її назви «Велика книга притч» можна одразу здогадатися про що йдеться на  сторінках. Книжка невеликого формату має гарне оформлення, читабельний шрифт. А на 335 сторінках багато захоплюючих малюнків. Збірка включає переважно короткі притчі різних народів та релігій. У кожному такому творі закладений певний життєвий досвід. Усі вони мають давнє коріння, проте багато з них ще актуальні в сьогоденні.  

    Іноді матуся влучно може мене повчити підходящими притчами. Тоді я зовсім не ображаюся, бо сам з великою цікавістю люблю їх послухати від мами. 

 

Що цікавого ти зараз читаєш у вільний час? Діалог. 

Яку книгу ти читав (читала) влітку? 

Моя улюблена книга. Розповідь за словами у підручнику. Текст - розповідь.

Діалог про цікаву книгу.

Книги, якими ти захоплюєшся. Текст - розповідь.

   

  • дана
    Получила 12 за цей написаний текст розповідь.Дякую автору.Тобі добра і любові
    19 грудня 2016 16:43
  • Нора
    А можете сложить про книгу Гарри Поттер?
    19 березня 2017 12:57
  • Аліна
    Спасіба за текст про Принца та Злидаря і Гаррі Поттера я впевнена що отримаю гарну оцінку. ❤️
    30 жовтня 2018 20:33
  • Валерія
    А можна розповісти на тему : улюблена книга моєї мами. Будь ласка
    5 вересня 2022 15:48