Дуб

     Дуб росте у лісі. 

    Це велике довговічне дерево. Досягає до сорока метрів заввишки. Товстий  стовбур надійно тримає  звивисті кремезні гілки. Коріння міцно закріплює дерево у землі. Йому зазвичай не страшні сильні вітри. Цвіте дуб повислими сережками. Згодом появляються жолуді. Зелений круглий плід має коричневу шапку. Восени вони опадають разом із листям.

     Дуб справляє враження потужності і сили. 

 

 

Дуб — незвичайне дерево! (Текст-міркування)

   Дуб — незвичайне дерево. Він живе дві тисячі років!

   Я підтримую таку думку. По-перше, віддавна люди з пошаною ставилися до цих велетнів. Довговічне дерево оспіване у фольклорі, воно символізує міць, мудрість, довголіття. По-друге, за тривале життя дуб встигає принести достатньо користі. Він встигає виділити багато кисню. По-третє, є гарним прихистком для тварин. У його дуплах мешкають білки, сови, плодами дуба – жолудями харчуються різні звірі. По-четверте, деревина є цінним будівельним матеріалом. Її використовують в кораблебудуванні, на будівництві, у меблевій промисловості. У дубових бочках зберігають напої. По-п’яте, у дубняки ідуть грибники збирати боровики.

    Отже, дійсно дуб  дерево незвичайне, дуже цінне, приносить велику користь людям.

 

Береза

   Береза росте у лісі. 

   Серед інших дерев її виділяє біло-чорний стовбур. Цвіте береза одночасно із розпусканням листя. У той час на тонких гілках багато невеликих листочків та довгих сережок. Листки округлені з дрібно посіченими краями. Береза світлолюбна та витривала рослина. Тягнеться вгору, ближче до сонця. Вона висока та струнка. 

   Береза живе багато років. Довгий час є окрасою лісу.

 

Опис берези за ілюстрацією та опорними словами

   Берізка – це тендітне дерево, яке одразу впізнаєш серед багатьох інших.

   Вирізняє берізку білокорий стовбурЛистяне дерево високе і струнке. Прямий стовбур білого кольору, помережаний чорними цяточкамиГнучке гілля вкрите серцеподібним листям. Воно хоч і дрібне, проте цупке. Навесні дерево цвіте довгими сережками.

   У народній творчості струнку дівчину порівнювали з білокорою березою.

 

Ялина

    На лісовій галявині виросла ялина.

    Дерево високе. У нього міцний коричневий стовбур. Формою ялина нагадує конус. На довгих міцних гілках багато зеленої хвої.

     Зазвичай ялина росте у мішаних і хвойних лісах.

 

Невеличка розповідь про історію маленького жолудя

За що люди можуть бути вдячні сойці

Для чого сойка збирає жолуді

СОЙЧИНІ ЖОЛУДІ (Володимир Титаренко)

Опис дуба       

  

  • ащщщааа
    Была полезная инфа
    17 листопада 2015 15:54
  • привет
    помогло
    21 листопада 2016 18:56
  • Андрій
    Я отримав 12
    24 вересня 2017 13:46